Українськими корупціонерами вже можна греблю гатити

Знедолену Україну нині, мов гончі раненого звіра, переслідує багато загроз. Проти нас може в будь-яку хвилину (хто знає, що в нього в голові?) розгорнути широкомасштабну війну кровожерливий «старший брат». Не має гарантії, що нинішня корупційна верхівка, яка безцеремонно розкрадає взяті у заходу кредитні мільярди, не зіштовхне збанкрутілу державу в безпросвітну боргову яму. Дійшло до того, що нам реально загрожує вимирання внаслідок влаштованого правлячою олігархічною верхівкою геноциду українського народу. Та, як на мене, найбільшою загрозою нашого часу є байдужість.

Як тут не пригадати влучні слова польського письменника Бруно Ясенського, який писав: «Не бійся ворогів, – у найгіршому разі вони можуть убити тебе; не бійся друзів – у найгіршому разі вони можуть зрадити тебе; бійся байдужих, вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство».

А хіба не з нашої мовчазної згоди обдирають нас до останньої нитки все новими і новими тарифами на світло, воду, газ, тепло? Хіба не на наших очах, мов гриби після літнього дощу, множаться новітні «матрацники», які купаються в накраденому багатстві? Хіба не розуміємо, стали для розбещених свавіллям і вседозволеністю пройдисвітів від влади бидлом, яке можна дурити і гнобити.

Вони, самопроголошені небожителі, упиваючись своєю всемогутністю, вже не бояться ні Бога, ні чорта. Вони цинічно насміхаються над українцями, створюючи видимість реформування закоренілої корупційної системи, яка перетворилася для них на бездонний ріг достатку. Вони навіть не приховують масштабу власної злочинності, яка наскрізь пронизує всю вертикаль влади. Вдумайтеся тільки в такий факт: в Україні щодня затримують у середньому більш як три хабарники. Це не мої вигадки, а статистика, наведена Генеральним прокурором Юрієм Луценком. Він же повідомив, що на корупційних злочинах уже спіймали понад 1100 чиновників нинішньої влади. То хіба не правий лідер громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко, який зауважив, що «корупція – це гниль, яка нівелює всі досягнення Революції гідності. Саме в цьому причина провалів і зради. І сьогодні, якщо ми говоримо, хто саме зраджував і продовжує зраджувати людей, – це купка корумпованих чиновників. Риба гниє з голови».

Де ж таке бачено, щоб купка олігархів зі своїми посіпаками безкарно наживалася на людських бідах? Можливо, комусь затишніше, сховавшись за ширмою «моя хата скраю», вдовольнятися подачками у вигляді субсидій і мізерних надбавок до пенсій. Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» не збирається миритися з відведеною українцям долею жебраків на рідній землі. Ініціювавши створення штабів спільних дій, «Справедливість» закликає всі національно-патріотичні сили на партнерських засадах приєднуватися до спільної боротьби проти брехні, свавілля і корупції. Українці гідні людського життя, а не виживання.