Суду справедливості ніхто не уникне

Не знаю, як і кого, а мене чорти беруть, коли чую про нові подачки для малозабезпечених, а точніше – доведених до злиднів, людей від нашого турботливого гаранта. Подачки, які нам намагаються видати за благі наміри. Ось і цими днями українців ощасливили звісткою про те, що Петро Порошенко виділив з бюджету ще 5 мільярдів гривень на комунальні субсидії. Здавалося б, за таку щедрість на знак вдячності перед Президентом треба було б голову схилити. Адже підписаний ним закон дозволить збільшити загальну суму субсидій на 2016 рік до понад 40 мільярдів гривень.

А тепер вдумайтеся, що приховано за цією цифрою в 40 мільярдів з бюджету, який за нинішнього занепаду економіки та війни на сході латається лише завдяки міжнародним фінансовим позикам? А те, що бідні стануть ще біднішими, а багаті – багатшими. Не треба бути економістом, аби  прорахувати, що олігархи, які монополізували ринок енергоресурсів, отримають ще більші надприбутки за рахунок стрімкого зростання цін на газ, електро- та теплоенергію, коли рівень левової частки населення України опуститься нижче від рівня бідності. І це не плід хворої фантазії, а реальні факти, які влада навіть не намагається приховати.  Бо, за оприлюдненими Мінсоцполітики оцінками, до кінця року число українських родин, які користуються субсидіями, з п’яти сягне восьми-дев’яти мільйонів сімей. А як вижити тим людям із зарплатою в 4 тисячі гривень (половину з яких доведеться віддати за комуналку), кому субсидія не належить?

Ні, не подумайте, що я проти багатих. Чим більше буде самодостатніх родин, тим заможнішою буде Україна. Але я за справедливість: кожен має отримувати за результатами своєї чесної праці. А якою чесною працею, скажіть, нажили статки деякі міські чиновники з мізерними, як вони плачуться, зарплатами, які ніколи (ні самі, ні члени їхніх сімей) не займалися бізнесом, а тримають на банківських рахунках мільйони? А де взяли гроші не менш чесні слуги народу, які за чиновницькі зарплати понабудовували у місті (де для тисяч простих людей упродовж десятків років не можуть знайти жодної вільної земельної ділянки) палаци для себе і своїх дітей? Та, врешті-решт, гляньте, в яких хоромах живуть окремі начальники вічно збиткових жеків, де двірникам не спроможні заплатити навіть мізерні копійки. Звідки торік у Рівному взялося лише легальних 29 мільйонерів, коли з 82 тисяч рівненських родин 40 тисяч отримують субсидії, а з подорожчанням тепла і гарячої води їхнє число, за прогнозом працівників міського управління праці та соціального захисту населення, зросте щонайменше до 60 тисяч?

Сьогодні всі ці хапуги, які ненаситно обкрадають народ, сподіваються уникнути відповідальності, попереписували все награбоване на своїх дружин, батьків, дітей і рідних. Але суд справедливості настане. Кожному, як учив Спаситель, воздасться по ділах його.

Теги: Сидорук