Настав час «подякувати» олігархам

Здається, під вічним небосхилом нічого не міняється. Минають роки, віки, тисячоліття, а все залишається, як було. «Люди, як люди, – розмірковує один із головних героїв роману Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита» Воланд. – Люблять гроші, але ж це завжди було … Людство любить гроші, з чого б ті не були зроблені: зі шкіри чи з паперу, з бронзи чи золота. Ну, легковажні … ну, що ж … звичайні люди … загалом, нагадують колишніх …»

Про цю невмирущу людську ваду, яка є коренем усіх нещасть, згадує і Святе Письмо. Зокрема, цар Соломон звернув увагу на три гіркі плоди, які породжує любов до грошей. Неспокій: «Ситість багатого спати йому не дає». Невдоволення: «Хто срібло кохає, той не насититься сріблом». Спокуса порушити закон: «Хто спішить розбагатіти, не залишиться невинним».

Хіба це не про них, нинішніх сріблолюбних покидьків, які дорвалися до владного корита, ще в незапам’ятні часи говорив біблійний мудрець? Хіба не вони, обібравши до нитки українців, нині розкошують на елітних світових курортах? Втомившись «служінням» народу, нинішня влада, як слушно зауважив лідер Громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко, кинула напризволяще державу, військових, кинула у злиднях пенсіонерів:
«Чкурнули на свої офшори у відпустки, не знявши недоторканності, не піднявши пенсії, не проголосувавши за ключові закони для захисту нашої землі».

Не змінюються з часом не лише люди, а й неписані закони, які не можна ні обійти, ні змінити. Один з них закарбований у такій народній мудрості: «Сміється той, хто сміється останній».

Нинішній олігархічно-політичній верхівці мало б уже бути не до сміху. Бо, як наголосив Валентин Наливайченко, корупція в парламенті зжирає себе зсередини. «Парламент втратив довіру, авторитет і доцільність. Люди вже нічого не чекають, окрім того, щоб усіх депутатів скоріше пересадити. Їм час іти – нам час повернути гідність. Повернути українцям життя, а не виживання», – додав політик.

Ключова помилка влади, на переконання лідера «Справедливості», в тому, що треба було одразу після Революції гідності позбавити депутатів недоторканності. Раз і назавжди.

«Скасувати імунітет суддів і зняти недоторканність з Президента. Ось тоді буде принцип рівності перед законом та почнеться демонтаж олігархії, – наголосив Валентин Наливайченко. – Саме недоторканність дозволяє приховувати корупційні оборудки. Ставати януковичами і клименками – тими, хто спочатку проривається до корупційного корита, а потім ховається за недоторканністю».

Стократ правий лідер «Справедливості», який зауважив, що нічого не зміниться в житті українців, допоки вони мовчазною згодою потуратимуть нинішній олігархічній владі.

«Час об’єднатися, Рух «Справедливість» і Рух «Нових сил» оголошують про створення штабів Спільних дій, які розпочинають боротьбу проти бюрократії чиновників і олігархату», – наголосив Валентин Наливайченко.
Лідер Руху «Справедливість», зазначивши, що участь у штабах не означає злиття організацій, закликав демократичні, неолігархічні сили та всіх охочих українців приєднуватися до нової платформи, щоб спільними зусиллями утвердити в Україні верховенство закону і справедливості.