У Штатах сприймають Наливайченка як політика, який зможе гідно захищати та представляти інтереси України вже у недалекому майбутньому

_DSC1639

Руслан Колєсніков, керівник Секретаріату Руху «Справедливість»

У столиці США знову говорять про важливість інтеграції України до НАТО, надання нашій країні летальної зброї для захисту від російської агресії, а також про недостатні заходи керівництва держави у подоланні такого ганебного явища, як корупція. Ці та інші питання піднімались під час зустрічей лідера Руху «Справедливість» Валентина Наливайченка із американськими сенаторами та конгресменами.

Зокрема, спілкуючись із головою спецкомітету Сенату США з питань розвідки, сенатором Річардом Бурром, Валентин Наливайченко поділився власним баченням щодо актуальних питань міжнародної безпеки та розповів сенаторові деякі важливі деталі російського вторгнення у нашу країну. Це була фахова розмова двох людей, які знають, що таке безпека та мають спільні погляди на те, як відбити агресію Росії. Але найголовніше – Валентин Наливайченко представив у Комітеті з безпеки план інтеграції України в НАТО за стратегічної підтримки США. План отримав підтримку пана Річарда Бурра, а ми для себе розуміємо, що американці дивляться на Наливайченка, як на потенційного партнера та людину, що зможе гідно захищати та представляти інтереси України вже у недалекому майбутньому.
Крім того, лідер Руху «Справедливість» провів зустріч із ще одним своїм колегою, дипломатом, заступником голови комітету в закордонних справах Конгресу США Френсісом Руні. Головна мета зустрічі – обговорити  план інтеграції України в НАТО за стратегічної підтримки США.

«Йдеться про надання озброєння ЗСУ, навчання для українських військових та сил безпеки, посилення військової контррозвідки. Обгрунтував план конкретних дій України для досягнення стандартів НАТО: посилення боєздатності ЗСУ, створення ефективної контррозвідки та боєздатного Антитерористичного центру, оборонні замовлення для українських підприємств», — наголосив Наливайченко під час зустрічі в конгресі США.

Наливайченко навів два ключові пріоритети для нацбезпеки України, як контрибутора безпеки ЄС та стратегічного партнера США.

Ще один важливий захід за участю Валентина Наливайченка відбувся у Нью-Йорку, куди лідера Руху «Справедливість» запросив російський опозиціонер Гаррі Каспаров. Наливайченко стане одним зі спікерів масштабної конференції Putin Conference (PutinCon), яка присвячена злочинам путінського режиму — від Другої чеченської війни і Беслана до України та Сирії.

Незалежна правозахисна організація Human Rights Foundation вперше проводить конференцію PutinCon, на якій учасники форуму обговорять прихід Путіна до влади, його політику і нинішній режим у Росії.
Окрім Валентина Наливайченка на конференції виступлять доповідачі, що представляють шість країн, включаючи Гаррі Каспарова, Вільяма Браудера, Аркадія Бабченко, Євгенія Кисельова, Андрія Солдатова, Машу Гессен, Володимира Кара-Мурзу та інших відомих політиків та громадських діячів.
Не всі зустрічі згадав навмисно, не маю права, але можу сказати з упевненістю, що найтяжчі роки для України минають. Скоро будуть великі зміни на краще 😉