Влада злочинно бездіє у сфері правосуддя, — оновлений Верховний Суд тому яскравий приклад

Колєсніков

Руслан Колєсніков, керівник Секретаріату Руху В. Наливайченка «Справедливість»

Стверджую, час після Революції Гідності бездарно і цинічно втрачений. Влада злочинно бездіє у сфері правосуддя!

15 грудня розпочав роботу оновлений Верховний Суд. У цей же день набули чинності нові процесуальні закони. Такі дії мали б переконати людей в прагненні режиму реформувати корумповану і неефективну, застарілу систему. Натомість, корумпована влада лише примножила проблеми: до звичної для українського правосуддя масштабної корупції додалась неукомплектованість судів професійними суддями.

Особливо небезпечна ситуація склалася у місцевих судах. Злочинна бездіяльність корумпованої влади унеможливлює притягнення до відповідальності посіпак режиму Януковича, осіб, на яких тримався режим в регіонах нашої країни!

Блог Колєсніков 1 блог Колєсніков 2

блог Колєсніков 3

Активісти Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» обурені ситуацією, яка склалася у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності колишнього голови Добропільської районної державної адміністрації Донецької області Середи Юрія Івановича.

Органами прокуратури з 2015 року здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. І ст. 366, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Голова РДА режиму Януковича обвинувачується в службовому підробленні та привласненні майна. Навесні цього року до суду направлений обвинувальний акт.

 

 

Однак, судове слідство тривалий час не здійснюється. Це — неприпустимо! Причина цьому зазначена вище – неможливість у місцевих судах Донецької області сформувати законний склад суду. Професійних суддів у судах просто немає!

Добропільський міськрайонний суд. Краматорський міський суд. Апеляційний суд Донецької області… Який суд наступний?

Доки корумпована влада і неефективна система бездіють, посіпаки режиму Януковича уникають покарання!

блог Колєсніков 4 блог Колєсніков 5

Принцип невідворотності покарання – один із ключових правової, демократичної держави.
Час справедливих реформ!
Час рішуче діяти!