Реалії життя у географічному центрі України – люди у Шполі без води та медичного обслуговування

Під час зустрічі лідера Руху «Справедливість» Валентина Наливайченка з жителями Шполи 27 квітня, до нього за допомогою звернулися дві жінки, яких влада зоставила віч-на-віч з їхніми проблемами. 77-мирічна Ніна Шевченко та молода мама, яка зараз при надії, вирішити самотужки їх не в змозі.

_IVA4060

Ніні Іванівні Шевченко поховала сина-афганця і тепер живе одна. Дуже хворіє. Їй потрібна кваліфікована медична допомога. Команда Руху «Справедливість» одразу відреагувала на звернення. Сьогодні активісти політсили взялися допомогти жінці, аби вона отримала медичне обстеження у лікарні та взяли на себе зобов’язання забезпечити стареньку ліками.

Окрім того, під час зустрічі зі шполянами Валентин Наливайченко зауважив: уже звернувся до стратегічних партнерів Руху «Справедливість» — Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Пирогова, з проханням приїхати у Шполу і провести виїздний лікарський прийом на центральній площі міста.

Шпола бабуся

У молодої мами Нелі Бунковської, яка виховує донечку одна, та зараз при надії, величезною проблемою стала відсутність води. Вагітна жінка з маленькою дитиною на руках змушена щодня долати чималу відстань, аби запастися водою. Активісти Руху «Справедливість» за дорученням лідера привезли в будинок жінці 120 літрів питної води та домовилися з її сусідами, що ті нададуть Нелі тимчасовий доступ до води, поки команда Руху не вирішить питання зі свердловиною в дворі пані Нелі.

Шпола вода

Команда Руху «Справедливість» зауважує: ці дії ні в якому разі не передвиборчі маніпуляції. Керівник Черкаської обласної організації політсили обіцяє обов’язково виконати ті зобов’язання, що взяли на себе перед людьми. Також команда Наливайченка наголошує: прозвітує про кожну розпочату ними справу, коли питання буде остаточно вирішене.