Рух «Справедливість» ініціював надання добровольцям одноразової матеріальної допомоги

За ініціативи Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість», на другому засіданні робочої групи з підготовки питання про визнання бійців-добровольців учасниками бойових дій на обласному рівні було прийнято рішення про разову фіндопомогу добровольцям у розмірі 5000 гривень.

image

«Головною метою представників Руху Наливайченка на робочій групі було збільшити обсяг коштів до 90 тисяч гривень для надання одноразової грошової допомоги визнаним в установленому облрадою порядку бійцям добровольчих батальйонів. Цю ініціативу підтримали всі члени робочої групи. Головуючим на засіданні був заступник голови обласної ради Арсен Дідур. У засіданні також взяли участь представники держслужб у справах учасників АТО, органів місцевого самоврядування, добровольчих формувань та громадських організацій», – розповіла керівник Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість» Оксана Голубова. Тож тепер добровольці з Чернігівщини отримають не по 3, а 5 000 гривень.

image

Учасники робочої групи ознайомилася з проектом рішення облради «Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України», де визначено порядок визнання бійців-добровольців АТО і надання їм цього статусу. Створили спеціальну комісію, яка займатиметься цим питанням, затвердили її склад та положення. Також були погоджені питання стосовно пунктів рішення, в яких будуть визначені обсяг соцгарантій і пільг та механізм їх надання.

image

«Окрім цього, робоча група доповнила проект рішення зверненням до парламенту з пропозицією законодавчого врегулювання надання бійцям-добровольцям статусу УБД та доручила Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації врахувати всі висловлені пропозиції та подати проект рішення на розгляд облради», – додала Оксана Голубова.
Фото з сайту Чернігівської облради