Наливайченко скасував свою поїздку до США на запрошення американських партнерів у зв’язку з політичною ситуацією в Україні

«На жаль, я змушений відкласти поїздку і заплановані на наступний тиждень важливі зустрічі через погіршення політичної ситуації в Україні» — йдеться у листах вибачення лідера руху «Справедливість» Валентина Наливайченка на адресу американських партнерів.

Letter to postpone the trip_ENG_VP(blackNEW)

Letter to postpone the trip_ENG Senator (blackNEW)

У листах Наливайченко, зокрема, пише: «Як Вам відомо, авторитарні дії Президента України Петра Порошенка набрали ще більших обертів й наразі він розпочав низку масових репресій проти опозиційних сил, зокрема проти представників антикорупційних організацій… Тому я відчуваю себе зобов’язаним залишитися в Україні, поруч зі своїми співвітчизниками, у тому числі активістами руху “Справедливість”.

Згідно з інформацією, що міститься у листах, Наливайченко мав намір обговорити у США стратегію протидії російській агресії і повернення Криму, питання боротьби з корупцією, створення в Україні Антикорупційного суду.

Він також наголошує, що цінує послідовну підтримку, яку Сполучені Штати надавали Україні протягом останніх 26 років, і просить представників США забезпечити Україну летальною зброєю для зупинки агресора.

«Сподіваюся, що вже під час нашої наступної зустрічі зможу повідомити Вам, що наша країна знову на правильному шляху», — йдеться у листі лідера руху «Справедливість».