Справедливе рішення суду: воїнів-добровольців визнали учасниками бойових дій

Деснянський суд Чернігова встановив юридичний факт участі в бойових діях на сході України чернігівських бійців-добровольців Української Добровольчої Армії (УДА) Дмитра Мойсеєнка і Віктора Іллюшко. Про це повідомила керівник Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Оксана Голубова.

Чернигов суд 2

Правовий центр Руху «Справедливість» надав безкоштовну юридичну допомогу в підготовці заяви Віктора і Дмитра в суд і підтримав безпосередньо на судовому засіданні. Обидва бійці-добровольці виконували свій громадянський обов’язок у зоні проведення антитерористичної операції. Те, що вони захищали бойові позиції у складі окремої тактичної групи «Волинь» УДА під час АТО в зоні її проведення в Донецької області підтвердили на суді бойові побратими і відомі чернігівські волонтери.

«За нашої юридичної підтримки Деснянський і Новозаводський суди Чернігова встановили юридичні факти участі в бойових діях на сході України вже більше десяти добровольців. Правовий центр Руху «Справедливість» і далі продовжує супроводжувати у судах Чернігівщини справи бійців добробатів, які захищали і зараз захищають кордони України в зоні АТО.

Оскільки на законодавчому рівні не передбачено чіткої процедури надання статусу учасника бойових дій добровольцям, вони змушені звертатися до суду для встановлення юридичного факту своєї участі в АТО», – розповіла Голубова.

Нагадаємо, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко переконаний, що, окрім усілякої соцпідтримки від держави, добровольці мали б зайняти ключові позиції, передусім, в Генштабі та Міноборони, структурах, які опікуються питаннями соціального, медичного і правового статусу воїнів.

«А натомість наші захисники зазнають утисків держави та чиновників і кожного разу змушені доводити свою участь в бойових діях на сході України. Багато спілкуюся з однопартійцями, тому знаю: така проблема не тільки на Чернігівщині, а і в інших регіонах», – підсумувала Оксана Голубова.

Теги: Чернігів