Хакерська атака: чи варто шукати російський слід?

Свою думку з цього приводу висловив керівник Київської обласної регіональної парторганізації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Костянтин Бєдовой при обговоренні на Круглому столі-дискусії на тему «Як уберегти Україну від хакерських атак. Світовий досвід». Захід був проведений в Україно-ізраїльському Інститутуті стратегічних досліджень ім.Голди Меір.2 (2)

«Ми трохи драматизуємо цю загрозу для держави України, в якій є певні стандарти захисту інформації в державних установх. Є комп’ютери, які взгалі не підключені до будь-якої мережі, є частина комп’ютерів, які підключені виключно — локально, а є частка, які підключені до глобальної мережі, але там є певні засоби захисту», — зазначив політик.

Костянтин Бєдовой наголосив про те, що не вважає цю хакерську атаку фатальною, та глобальною для України. Але розцінює це, як черговий сигнал державі, українському суспільству та бізнесу, адже існує проблема, яку потрібно вирішувати.

Також політик висловив свою думку, зазначивши, що останнім часом знищуються люди, які мають відношення до служб безпеки України, багато інформаційнх проявів, які розпалюють ксенофобські, антисемітські настрої, вносять розбрат в відносини людей всередині країни. І схоже на те, що все це керується з одного центру.

Отже, кібератака на державні установи, банки, торгові мережі, виглядає як тест нашої обороноздатності.

Свою впевненість Костянтин Бєдовой визначив оптимістично: цю проблему можна вирішити і вона буде вирішена, адже в Україні найкращі IT-спеціалісти, яких потрібно не «змордовувати» перевірками, а залучати до праці!

Директор Україно-ізраїльского Інститутуту стратегічних досліджень Альберт Фельдман також заявив про те, що Україна стала майданчиком для розповсюдження вірусу тому, що захист від подібних вірус-атак тут знаходиться не на належному рівні.