Боротьба за справедливі і гідні умови життя мешканців гуртожитку продовжується

У гуртожитку медпрацівників (Чернігів, вул. П.Осипенко 2-А) пройшло зібрання мешканців із активом Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» та адвокатом Сергієм Вольфовським.

«Метою зустрічі було роз’яснення мешканцям ситуації, яка на даний час склалася навколо їх Гуртожитку та безкоштовна юридична консультація з питань приватизації приміщень, в яких вони мешкають вже тривалий період часу», – розповіла керівник Чернігівської обласної парторганізації Оксана Голубова.

Обласна рада та головний лікар Обласної дитячої лікарні пан Карета, який за сумісництвом є депутатом облради (від БПП), всіляко намагалися уникнути цієї зустрічі, адже бояться спільної боротьби людей за справедливість і власне житло. Всім мешканцям гуртожитку актив Руху Наливайченка роздали типові Заяви на приватизацію та надали роз’яснення щодо подальшої процедури. Тож мешканці отримали змогу наочно переконатися, що єдиною завадою на шляху до приватизації їх житла зараз є «злочинне» рішення Чернігівської обласної ради (від 23 лютого 2017 року).

Нагадаємо, що 4 травня Чернігівський Окружний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Чернігівської обласної ради «Про передачу в оперативне управління навчальному закладу «Чернігівський базовий медичний коледж» Чернігівської обласної ради будівлі, що розташована за адресою: м. Чернігів, вул. П.Осипенко 2-а».

Проте обласна рада подала апеляційну скаргу, яку буде розглядати Київський апеляційний адміністративний суд, 14 червня о 10.00. Якщо суд залишить рішення Чернігівського Окружного адміністративного суду без змін, мешканці отримають законну можливість для приватизації їх житла.

«Ми будемо з мешканцями гуртожитку іти до переможного кінця і разом з ними 14 червня будемо відстоювати їх права та законні інтереси вже у Київському апеляційному адміністративному суді!» – підсумувала Голубова.

Рух «Справедливість» запрошує підтримати медпрацівників в суді і столичних мешканців, адже така ситуація може повторитися в наших реаліях будь-де і будь-коли.

Теги: Чернігів