Більше 30 дітей-переселенців зі сходу знову можуть залишитися без домівки

Сьогодні усмішки малечі від подарунків, солодощів та уваги, які привезли волонтери Руху “Справедливість”, затмарювала тривага їхніх батьків, яких консультував юрист Правового центру Руху Василь Бичківський.

У Міжнародний день захисту дітей Секретаріат Руху “Справедливість” на чолі із заступником Наливайченка Русланом Колєсніковим завітали у гостини до переселенців зі сходу, які зараз мешкають у смт Коцюбинське, що на Київщині. Малюки отримали подарунки та солодощі, їхні батьки – юридичну консультацію.

З початком бойових дій на Донбасі 30 родин-переселенців заселили в приміщення колишнього дитсадочку, спільними зусиллями люди привели приміщення та двір до ладу. Зараз, зі слів переселенки пані Світлани, місцеві представники влади на чолі із новим мером Коцюбинського вирішили реприватизувати будівлю та повернути її у власність громади.

“Нас звідси просто виживають, бо накинули оком на територію та будівлю, яку ми привели до ладу. Коли тут були руїни, ніхто на неї не звертав уваги”, — обурюється жінка.

Керівник Правового центру Руху “Справедливість” Василь Бичківський зараз вивчає всі документи, передані переселенцями. Говорить, маємо добрі шанси разом відстояти справедливість.

У свою чергу заступник Валентина Наливайченка Руслан Колєсніков зауважив: тиснути будемо зі всіх фронтів: і юридично, і акціями протесту, якщо потрібно буде.

“Дуже боляче розуміти, що 5-річна Даринка знову може пережити стрес від втрати житла. А маленький Ерік разом із братом та батьками може опинитися на вулиці! Видно, що ці діти навчилися приймати та віддавати. Вони щиро усміхаються і радіють, що їм приділяють увагу. Вони вдячні за це і віддають в замін свою щирість та дитячу теплоту! Таке покоління потрібне Україні, саме ці діти можуть будувати сильну незалежну державу. І “Справедливість” нікому не дозволить їх ображати!” – наголосив Руслан Колєсніков.