Рух «Справедливість» наполягає на всебічному розслідуванні нападу на свого активіста в Козельці (документ)

Руслан КолєсніковЗаступник лідера Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Руслан Колєсніков звернувся з листом до Міністерства внутрішніх справ України з наполяганням забезпечити неупереджене та всебічне досудове розслідування справи Данила Дубініна, якого 21 квітня цього року викрали та побили молодики спортивної статури. Про це говориться в листі Руху «Справедливість».

«Вчинено тяжкі кримінальні правопорушення. Обурює безкарність та вседозволеність»,- йдеться в листі, адресованому вищому керівництву МВС. Руслан Колєсніков також зауважує, що нападники діяли особливо жорстоко і цинічно: під’їхали на автомобілі без номерних знаків, викрали людину, яка йшла на зустріч із політичним діячем, побили і викинули її з машини.

Данило ДубінінЗаступник Наливайченка також акцентує увагу на тому, що кримінальне провадження попередньо кваліфіковано за ч.1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне нанесення легких тілесних ушкоджень. Це при тому, що потерпілий потрапив на стаціонарне лікування до лікарні із закритою черепно-мозковою травму та струсом головного мозку. Також Колєсніков закликає не забувати про той факт, що Данила силою заштовхали до автівки і без його згоди везли у невідомому днапрямку, що, по факту, є викраденням людини.

У листі Руслан Колєсніков зазначає про існування численних свідків цього нападу та наполягає на забезпеченні неупередженого та всебічного досудового розслідування справи. Він просить відповідні органи повідомляти про хід розслідування, адже згідно Конституції України, людина, її здоров’я і життя та безпека визнаються найбільшою соціальною цінністю.

Нагадаємо, що 21 квітня цього року автобус із прихильниками Руху «Справедивість», які їхали на зустріч із лідером Валентином Наливайченком, зупинили невідомі та не пустили до Козельця, перекривши кількома автомобілями трасу з боку Чернігова. Коли люди вийшли з автобуса і почали йти на зустріч з політиком пішки, їх почали переслідувати. Данила Дубініна, який останнім вийшов з автобуса, невідомі затягли в свою машину, відібрали паспорт, вивезли за межі Козельця, викинули з машини і побили. У протиправних діях брали участь 2 джипи з номерами 8886, СВ 0303 АС, старе пом’яте авто BMW та «Лексус» без номерів. За інформацією начальника Козелецького відділу поліції, в інциденті брав активну участь колишній співробітник міліції, який не пройшов переатестацію в поліцію.