Меру Добропілля часу до вербної недлі для повернення національної символіки на вулиці міста

Якщо овто-блакитні прапори знову не замайорять над Добропіллям, активісти та депутати міськради обіцяють: меру буде непереливки.

IMG_3166

22 березня на сесії міської ради депутат, керівник Донецької обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Микола Стрепоченко підняв питання: куди зникли з вулиць міста державні прапори? Після цього на засіданні стався конфлікт, про який стало відомо далеко за межами міста — новина про перепалку мера з депутатом поширили багато провідних ЗМІ України.

Ні сам Микола Стрепоченко, ні його прихильники — патріотично налаштовані мешканці Добропілля — не збиралися відступати в принциповому питанні, тому прийшли сьогодні на зустріч з Андрієм Аксьоновим. Більше трьох десятків людей з українськими прапорами прийшли на особистий щотижневий прийом до мера, але того не виявилося на місці. Секретар міського голови повідомила, що прийом уже закінчений. Тоді активісти вимагали зустрічі з ким-небудь із заступників мера.

Зустрітися з присутніми погодилися два заступника Андрія Аксьонова — Євген Бражников і Олексій Галицький, який запропонував почати розмову з спільного виконання Гімну України. Під час зустрічі патріоти висунули нові вимоги: встановити на в’їздах в місто знаки з написами державною мовою і національною символікою, а також розвісити на добропільських вулицях, а не тільки на адміністративних будівлях, українські прапори (https://www.youtube.com/watch?v=IxI2aUa-iVw).

IMG_3167

Заступники повідомили, що до кінця тижня будуть доставлені і встановлені нові покажчики. А прапори збиралися вивішувати, коли місто приведуть в порядок і вичистять. Під час дискусії неодноразово говорилося про те, що Добропілля знаходиться в прифронтовій зоні, тому тут вкрай важливо підтримувати дух патріотизму і нагадувати всім, що Добропілля — це Україна.
Олексій Галицький в коментарі журналістам вимоги активістів ультиматумом не назвав: «Це не ультиматум, це — конструктив. Ми їх почули. Було б ще краще, якби показали, де, на якому стовпі [вішати прапори — ред.]… Ми прислухаємося, будемо реагувати» ((https://www.youtube.com/watch?v=Npl-z9Ue7FM).

У свою чергу, Микола Стрепоченко також підкреслив: активісти в коректній формі зробили голові пропозицію повернути місту вигляд, який Добропілля мало до виборів 2015 року — з вивісками і прапорами. Патріоти готові почекати до неділі. У разі невиконання вимог, вони відвідають мера ще раз — у понеділок. Станом на сьогодні, за словами депутата міськради, жодного прапору чи вивіски не повісили.