Трамп буде жорстким та непередбачуваним президентом, – Лубківський (відео)

Обраний президент США Дональд Трамп буде провадити прагматичну лінію послідовного відстоювання інтересів своєї країни у всіх сферах та не піддасться тиску з боку Росії. Поряд із Сирією, Україна перебуватиме у фокусі уваги США за його каденції.

Про це розповів дипломат, координатор Руху «Справедливість» Маркіян Лубківський в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

Зокрема, від зазначив: «Коли в пресі почали з’являтися кандидатури на основні посади в адміністрації обраного президента США, то всі звернули увагу на вік та досвід тих, хто займе ключові посади. У кожного з них великий життєвий шлях, дипломатичний та військовий досвід. Весь світ мав можливість спостерігати за процедурою обговорення кандидатур на посади. І нам варто взяти приклад щодо призначення високопосадовців із процедури в США. Вона прозора, відбувалась в  прямому ефірі і кандидатам задавали дуже жорсткі та неприємні питання, на які ті змушені були відповідати».

Маркіян Лубківський відкинув застереження щодо того, що Дональд Трамп буде вразливим через наявність у російських спецслужб компромату на нього: «Підхід нової адміністрації Білого дому до внутрішньої і зовнішньої політики буде дуже серйозним. З кожним днем позиція Трампа стає все жорсткішою щодо Росії. Америка буде утверджувати себе на світовій арені. Трамп ніколи не буде піддаватись шантажу російських спецслужб. Однозначно, будуть переговори з Кремлем, будуть серйозні кадрові призначення на російському напрямку. Однак США щодо Росії будуть діяти з позиції сили та домінування».

Координатор Руху «Справедливість» також пояснив, що повинні зробити українські дипломати для покращення стосунків зі США: «У світі є дві кризові точки – Сирія і Україна. Вони однозначно будуть в полі інтересів США. Віце-президент Майкл Пенс – один зі стовпів нової адміністрації Трампа – буде основним гравцем щодо України. Нам треба представити США серйозний пакет того, що ми потребуємо від них, а також – того, що готові виконати.  Частиною цього пакету має бути список правових кроків, які Україна здійснить, щоб повернути окуповані території. Ми маємо показати реформування правоохоронної частини. Україна припустилась серйозної помилки, коли під час виборчої кампанії в США підтримувала лише Клінтон. Це помилка МЗС. Тому треба повернути довіру. Треба відверто говорити про українські проблеми з новою адміністрацією, потрібно показати прогрес в подоланні корупції. Треба вирватись з зачарованого кола корупції. І тоді ми вийдемо на нормальний, партнерський рівень відносин із США», – заявив Лубківський.