Наливайченко: Україні потрібен ракетний оборонний щит

Для забезпечення національної безпеки Україні потрібен ракетний оборонний щит. Так прокоментував доцільність завтрашніх військових навчань у Херсоні лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. В ефірі каналу 112 він заявив, що такий щит потрібно було відновити одразу після початку агресії РФ: розгорнуті системи захисту транспортної інфраструктури, аеропортів та кордонів.

Він нагадав, як починалася військова агресія, коли Янукович і його тодішній керівник Міноборони розвалив боєздатність української армії: розпродали озброєння, розвалили конструкторські бюро від Дніпра до Харкова та Києва. «Кінець березня 2014 року. Російські військові гелікоптери провокують, залітають на нашу територію по кілька разів на день. Це відбувалося, у Харківській, Донецькій та Луганській областях. Над вже анексованим Кримом, винищувачі проходять над мирним населенням України», — розказав екс-голова СБУ.

Наливайченко запевнив, знаючи, як агресор починав агресію проти України, не треба сумніватися, що відновлення національного ракетного щита потрібне. Аби ніхто більше не збивав Буками «ні Малазійські пасажирські літаки, ні українські, ні будь які інші». І тоді агресор не буде залітати на нашу територію і залякувати населення гелікоптерами та винищувачами.

Водночас Наливайченко підкреслив, що про українські військові навчання не треба було оголошувати день-у-день. Українське військове керівництво мало заздалегідь запросити на навчання міжнародних спостерігачів від ОБСЄ, Польщі, Туреччини, Білорусі, військових аташе з усіх сусідніх країн.
« Тоді ми всьому світу продемонструємо, що ми робимо і для чого нам цей оборонний щит», — зауважив лідер руху «Справедливість».

Нагадаємо, що українське Міноборони припустило, що Росія може завдати ракетного удару у відповідь на українські стрільби поруч із окупованим Кримом.