Майже тисяча Черкащан підписали заяву до ГПУ

Люди вважають себе постраждалими від виведення українськими можновладцями коштів у офшори.

За три дні Всеукраїнської акції “Офшорників від влади — до суду”, ініційованою Рухом Наливайченка “Справедливість”, 944 мешканці Черкас підписали заяви до ГПУ. Люди вимагають притягнути до кримінальної відповідальності українських можновладців, які виводять бюджетні кошти за кордон. Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної парторганізації “Громадсько-політичний рух “Справедливість”.

черкассы акция 1000 подписей

Як розповів керівник обласної організації Олег Котляр, левова частка тих, хто долучився до збору заяв проти злочинців при владі, — люди старшого віку. “Вони цікавляться, що за акція, і коли чують, що Валентин Наливайченко публічно висловив протест проти політичної корупції та виведення коштів нашої з вами держави за кордон через офшорні компанії, сміливо заявляють: вони теж є потерпілими.

Закликаю молодь приєднуватися до таких акцій та перейматися долею нашої держави. Ми  бачимо, що після Революції Гідності нічого не змінилося. Країну довели до зубожіння. Це прикро та боляче. Рух “Справедливість” на чолі з Валентином Наливайченком розпочав роботу, аби змінити ситуацію на краще”, — зазначив Олег Котляр.

Нагадаємо, у 2015 році лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко ініціював перше в Україні розслідування проти тих посадовців, які виводять державні кошти через офшори з України.  Він двічі звертався у Генпрокуратуру із заявою про відкриття кримінальної справи проти власників офшорних компаній в Україні. Після 10 місяців бездіяльності правоохоронних органів, він звернувся до Печерського районного суду Києва. Суд визнав протиправною бездіяльність ГПУ  та зобов’язав зареєструвати кримінальне провадження за статею  209 ККУ «Легалізація  доходів, одержаних злочинним шляхом». Зараз активісти Руху організували Всеукраїнську акцію аби не дати загальмувати цю справу та пояснити людям, що від цих злочинних дій страждає кожен мешканець нашої країни.