Представники нікопольської організації Руху Наливайченка «Справедливість» на День Захисника відвідали могилу Івана Сірка

14 жовтня православні християни відзначають велике свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цього ж дня ще святкується День українського козацтва і День захисника України. Таке поєднання є досить символічним. З одного боку – шанування православних традицій, з іншого – пам’ять про історію пращурів та історію сьогодення. Тож у цей день активісти нікопольської міської організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» відвідали могилу Ивана Сірка.

IMG_0764

Легендарний кошовий отаман Війська Запорізького провів більше півсотні військових боїв. Його ім’я стало легендарним і гучно звучить на весь світ навіть після смерті козака. Саме такі воїни, як Іван Сірко стали прикладом для наслідування для тих, хто сьогодні захищає країну на Донбасі. «Сьогодні наші захисники доводять – вони гідні називатися пращурами славетних козаків. Пройшли століття, проте український народ стояв і завжди хоробро стоятиме на захисті своєї держави та її мешканців»,- зазначає голова Дніпропетровської обласної організації Руху «Справедливість» Вячеслав Голенищев.

IMG_0766

Вітаємо наших захисників зі святом! Ми пам’ятаємо і шануємо нашу історію. Ми віримо у перемогу.