Геннадія Друзенка призначили радником Уляни Супрун

Радником в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун став відомий волонтер, співзасновник та президент Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Пирогова (ПДМШ) Геннадій Друзенко. Він буде займатися розвитком мобільної медицини із застосуванням сучасних технологій.

image

«Я знаю Уляну Супрун ще з часів початку війни. І відповідно статус радника на громадських засадах дає можливість не просто максимально зробити швидкою, оперативною та ефективною співпрацю МОЗ та ПДМШ, а також давати наші наробки, наш досвід для створення безпосередньо МОЗівських структур швидкого реагування. Є ідея зараз створити мобільний госпіталь МОЗ України», — сказав Друзенко. Створення такої мобільної структури дозволить швидко і оперативно реагувати на медичні проблеми в регіонах із застосуванням сучасних можливостей медицини, сучасного мобільного обладнання, телемедицини.

image

Геннадій Друзенко також зазначив: уже на цьому тижні відбудеться зустріч з командою Уляни Супрун, на якій буде обговорюватися це та інші питання.

Також президент ПДМШ повідомив, що ПДМШ продовжує надавати медичну допомогу в зоні АТО. За його словами, наразі спільна ротація медиків-волонтерів ПДМШ та Руху Валеентина Наливайченка «Справедливість», яку відправляли на схід країни в рамках Меморандуму про стратегічне партнерство, трудяться в Попасній, Новоайдарівському районі, а також в 30-й окремій бригаді.

«Точилася доволі тривала дискусія, як залучати цивільних медиків до роботи у військових частинах. Лікар не може працювати автономно. Щоб бути інтегрованим в систему безпосередньої дислокації збройних підрозділів, він повинен мати дозвіл. Зараз вийшов абсолютно офіційний механизм залучення. Ми не припиняємо своєї роботи», — сказав Друзенко.

Для довідки: Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова розпочав свою діяльність у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних сил України за підтримки Ради національної безпеки та оборони України. До його складу входять медики, які на добровільних засадах вирушають у відрядження до зони АТО, щоб працювати на передовій та в місцевих лікарнях.