Головна причина соціального обурення – непрофесійність уряду

Непрофесійність та недієздатність уряду – ось головні причини соціального збурення, що виникло у зв’язку з евакуацією українців з Китаю. Про заявив народний депутат Валентин Наливайченко у коментарі ЗМІ.

«Саме недовіра до уряду профанів! Ані прем’єр, ані міністр охорони здоров’я не змогли (та й чи намагалися?) переконати українців у тому, що вони володіють ситуацією та здатні убезпечити громадян від небезпечного вірусу», — зазначив Наливайченко.

Він переконаний, що за професійного підходу не було б ні паніки, ні протестів, а заспокоїти громадян можуть лише чіткі, відповідальні та компетентні дії влади.

«Які дії? Оперативний штаб на чолі з висококваліфікованим вірусологом, достатнє фінансування, забезпечення усім необхідним медичним обладнанням та препаратами. І до речі – чому б не розмістити евакуйованих громадян в одному з урядових санаторіїв у Конча-Заспі? Там і належна охорона, і медобладнання на рівні», — зауважив парламентарій.

Надзвичайно важливе і постійне оперативне інформування людей про ситуацію, «гарячі лінії».

«Родичі евакуйованих громадян, та й усі ми маємо знати, що роблять урядовці задля охорони здоров’я українців», — наголосив Наливайченко.