Наливайченко: Турбота про кожного українця має бути пріоритетом номер один для влади

Левова частка ініційованих народним депутатом Валентином Наливайченком законопроєктів стосуються соціальної сфери.

Про це йдеться у звіті про законодавчу діяльність депутата, повідомляє прес-служба Наливайченка.

«Несправедливість – ось що найбільше обурює людей, жене їх на роботу за кордон. З одного боку – мізерні зарплати та борги перед українцями, з іншого – урядовці, які цинічно виписують собі захмарні премії. Це неприпустимо!» – наголосив Валентин Наливайченко.

Він нагадав, що депутати від «Батьківщини» зареєстрували в Раді законопроєкт №2798, який обмежує зарплати чиновників на рівні десяти мінімальних заробітних плат, тобто сума не може перевищувати 47 230 гривень.

Законопроєкти №2028 і №2029 передбачають підвищення оплати праці та додаткові пільги для медиків та освітян. Особлива увага приділена тим, хто працює у селах.

«Загалом ситуація з оплатою праці в Україні критична: низькі оклади, постійно зростаючі борги, безробіття. Разом з Михайлом Волинцем ми підготували низку соціальних законопроєктів, які захищають право українців на працю та її належну і вчасну оплату», – повідомив Валентин Наливайченко.

Як приклад, він навів законопроєкт №2650 про посилення захисту конституційного права на вчасну оплату праці: документ чітко визначає час, з якого зарплата вважається заборгованою, та відповідальність роботодавця за це.

Ухвалення законопроєкту №2378, за словами депутата, дозволить підвищити розмір мінімальної зарплати до рівня фактичного прожиткового мінімуму, усунути «зрівнялівку» в оплаті праці, стимулюватиме зростання зарплат у небюджетній сфері.

А законопроєкт №2017 передбачає збільшення допомоги з безробіття для учасників АТО та інших ветеранів війни з чотирикратного до шестикратного розміру прожиткового мінімуму.

«І це далеко не всі наші ініціативи. Турбота про кожного українця має бути пріоритетом номер один для влади», – резюмував Валентин Наливайченко.