Змінами до Конституції влада готується до ліквідації областей та розділення країни на три частини

Про це заявив народний депутат, лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко, коментуючи поданий президентом проєкт змін до Конституції.

«Зрештою обіцянка Володимира Зеленського про народовладдя, зроблена ще під час виборів, виявилася пустопорожньою», — зазначив Наливайченко, наголосивши, що в оприлюдненому проєкті змін до Конституції так і не закріплено право людей на загальнонаціональний та місцевий референдуми.

«Натомість, усе робиться для централізації та збільшення влади президента та ще й префектів (таких собі намісників): вибудовується бюрократична вертикаль керування місцевими громадами», — підкреслив парламентарій.

За його словами, такі зміни не збільшать місцеві бюджети, не зупинять розкрадання землі та надр, не заборонять вирубку лісів та нищення річок і водойм тощо.

«Тоді знайте, влада написала це не для цього і не для Вас! Змінами до Конституції влада готується до ліквідації областей та розділення країни на три частини. Не зшити країну, а поділити на префектури – ось що не так у проєктах президента Зеленського», —  констатував Валентин Наливайченко.