Наливайченко: Владна більшість за підтримки експрезидента схвалила продовження окупації Донбасу

 

Продовження на рік дії закону про особливий статуc Донбасу насправді означає продовження окупації та відокремлення цих територій. Про це заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Валентин Наливайченко.

«Те, що президентська фракція ще вчора називала новим, сьогодні виявилося старим і непрацюючим «особливим статусом» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей», – зауважив парламентарій.

Він вказав, що за продовження дії
закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» проголосувала не лише владна більшість, а й уся фракція попереднього президента-офшорника.

«Тепер старе і непрацююче, що – стало новим? Чи окупація закінчилася і громадяни можуть там вирішувати питання свого життя самі? Чи створена хоча б одна нова можливість надати допомогу людям, які проживають там?», – запитує Наливайченко.

Ані нинішня влада, ані попередня не дають конкретних відповідей на ці питання.

«А відповідь «так надо, бо це Мінські домовленості» – насправді означає продовження окупації та відокремлення цих територій», – вважає Валентин Наливайченко.