Наливайченко: Уряд відповість за бездіяльність після повені в Чернігові

Чернігівський окружний адмінсуд відкрив провадження щодо відмови КМУ виділити кошти на ліквідацію наслідків лиха.

Люди, які постраждали від руйнівної повені у червні 2018 року, звинувачують уряд у бездіяльності. Тоді виявилися підтопленими 147 житлових будинків. У Києві ж відповіли: «Грошей на відшкодування збитків не буде».

За підтримки та  правової допомоги Руху «Справедливість», мешканці міста Чернігова звернулися до суду з колективними позовами про відшкодування збитків. На ліквідацію наслідків повені уряд повинен був виділити майже 58 мільйонів гривень, але перерахував лише 16 мільйонів.

За словами адвоката Руху Олександра Приходька, суд приступив до розгляду резонансної справи. Йдеться про “визнання протиправною бездіяльність Кабміну та зобов’язання вчинити певні дії” – тобто зобов’язати урядовців компенсувати людям пошкоджене і втрачене майно. Реальні збитки кожного окремого домоволодіння сягають у середньому 500  тисяч гривень.

Лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко особисто відвідував місце надзвичайного лиха. Він також постійно, через адвокатів, тримав зв’язок із постраждалими.

“Найголовніше, чого люди чекають від нової влади, щоб вона не була паралізована байдужістю, як це було за часів Порошенка”, – так політик прокоментував резонансне протистояння між постраждалими мешканцями Чернігова та урядом. Він побажав людям перемоги в суді.

“Справедливого і швидкого відшкодування збитків”, – побажав Валентин Наливайченко.