Валентин Наливайченко вшанував пам’ять героїв Крут (фото, відео)

Сьогодні, 29 січня, кандидат у президенти, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко разом із командою вшанували пам`ять героїв Крут у селі Літки, що на Київщині.

«Сьогодні пам’ятний день. Героїчно-трагічний день. Як у часи бою під Крутами, так і сьогодні молоді хлопці стали на захист нашої державності. Завжди нам доводиться бути жертовними заради своєї країни, але це те, що робить нас сильними й непереможними!» — першим узяв слово керівник штабу Руху «Справедливість» Руслан Колєсніков.

«101 рік тому тут, у Літках, 24 крутянці прийняли бій. Їх було втричі менше, ніж нас зараз. Але вони дали бій, не відступили і показали усім, що українці – нескорена нація», — сказав Валентин Наливайченко.

За його словами, подвиг крутянців став символом мужності, нескореності та щирої любові до своєї країни. Його відгомін – в Українській повстанській армії, в Організації українських націоналістів і в українських дисидентах.

«Ці юнаки для нас завжди живі. Вони і зараз серед нас – це наші воїни, захисники і Савур-могили, і Донецького аеропорту, Авдіївки, Пісків, Попасної», — зазначив політик і додав, що, на жаль, уся територія Донеччини та Луганщини вкрита подібними курганами слави.

Лідер Руху «Справедливості» наголосив на важливості зберегти пам’ять про подвиги українців, які віддають свої життя заради своєї Батьківщини, заради майбутніх поколінь українців.

«101 рік тому цей подвиг не залишився не поміченим. Місцевий столяр Степан Обеременко вночі встановив на місці бою дерев’яний хрест із надписом: «Тут загинули захисники України, по-звірячому замордовані більшовиками». І через 101 рік ми промовляємо те саме: тут поховані захисники України, і їх подвиг не забутий!», — зазначив Валентин Наливайченко.

Водночас він зауважив, що дуже прикро, що нинішня влада не дбає про людей: місцеві мешканці розповіли про закриття місцевої лікарні та пошти.

«Зараз, через 101 рік, влада знищує життя на землі, за яку билися Крутянці. Така влада має піти. А на її місце мають прийти люди, які пам’ятають, на яких національних принципах збудована українська незалежність», — резюмував Валентин Наливайченко.

У заході також узяли участь керівник штабу Руху «Справедливість» Руслан Колєсніков, керівник Київської обласної організації Руху «Справедливість» Костянтин Бєдовой, а також представники Руху, громадських організацій, зокрема ГО «Стоп свавіллю».

IMG_4246

IMG_4231

IMG_4181