Правозахисники «Справедливості» відстоюють права профспілки заводу №410!

До правового центру «Справедливості» в Києві звернувся Антон Смородін, голова профспілки заводу авіації №410, із проханням захистити права профспілки і трудового колективу заводу.

Голова первинної організації профспілки авіабудівників ДП «ЗАВОД 410 ЦА» повідомив поліцію кримінальні правопорушення з боку дирекції заводу на чолі з генеральним директором та надав факти порушення ст. 170, ст. 364 та ст. 367 Кримінального Кодексу України в частині недопущення його (керівника профспілки) на територію заводу, де знаходиться його робоче місце та де працюють члени профспілки, яку він представляє, а також про присвоєння державних коштів, видання розпорядчих документів без погодження з профспілкою та службову недбалість.

Надані профспілкою відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесли. Солом’янське управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві відмовилося порушити відповідне провадження проти керівництва заводу, незважаючи на скаргу керівника профспілки.

Наші правозахисники надали безкоштовну правову допомогу профспілці, забезпечили захист і змусили Нацполіцію через рішення суду порушити кримінальне провадження стосовно директора.

Рух «Справедливість» твердо стоїть на захисті інтересів трудових колективів підприємств, зокрема авіаційної промисловості і заводу №410.

Справедливість — буде!

2018-11-12 12.19.23