Валентин Наливайченко: «Мій план відновлення миру, як кисень, потрібен Україні!»

Лідер Руху «Справедливість» в Чернівцях презентував свій план відновлення миру та деокупації українських територій.

4D467D39-FE61-4BDB-947C-D1FB5C6993E4

Сьогодні Валентин Наливайченко, лідер Руху «Справедливість», у Чернівцях презентував свій високофаховий план відновлення миру та деокупації тимчасово окупованих територій.

«План відновлення миру Валентина Наливайченка» є стратегічним документом для реалізації дієвого процесу відновлення миру і деокупації.

Базис плану складають три фундаментальні засади:

1) Перелік першочергових гуманітарних дій

Першочергові гуманітарні дії — це звільнення усіх політв’язнів та заручників, розшук зниклих безвісти, ідентифікація та повернення тіл усіх загиблих.

Звільнення політв’язнів і заручників є головною передумовою для того, щоб розпочати співпрацю з міжнародними партнерами.

2) Концепція міжнародної угоди з відновлення миру та деокупації

Міжнародна угода з ключовими міжнародними партнерами про деокупацію та гарантії безпеки і територіальної цілісності України. Угода має змусити агресора вивести свої війська і спецслужби з окупованих територій. Це допоможе якнайшвидше повернути до своїх домівок вимушених переселенців та розпочати відновлення повноцінного життя на звільнених територіях.

Зміст угоди полягає в невідкладному припиненні вогню; повному і безумовному виконанні усіх першочергових гуманітарних дій; деокупації частин Луганської та Донецької областей, АР Крим; створенні Міжнародного фонду відновлення економіки, інфраструктури, соціального життя на усіх деокупованих територіях.

3) Національний план дій для відновлення миру, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій

Національний план дій для відновлення миру, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій – детальний план дій, від законодавчого забезпечення в Україні виконання міжнародної угоди до зміцнення обороноздатності країни, в тому числі через завантаження українських підприємств державними замовленнями.

482769E6-B510-4249-9D92-28E3DB7E0383

“План відновлення миру Валентина Наливайченка” є конче необхідним інструментом для початку процесу виходу з кризи на сході України, припинення військових дій та відновлення повноцінного соціально-економічного життя на деокупованих територіях.

Без такого плану конкретних дій подолання кризи є практично неможливим, а конфлікт буде продовжуватися і жевріти десятками років. Без дієвого процесу виходу з кризи і відновлення миру на сході України неможливими є економічний прогрес держави і зростання рівня життя українців у навіть віддаленій перспективі.

Обговорення плану відновлення миру відбувається вже кілька місяців поспіль, по всій країні, перш за все, із професійними військовими та ветеранами АТО, а також зі ЗМІ та представниками громадянського суспільства.

«Люди по всій країні підтримують план Валентина Наливайченка з відновлення миру. І мають одну спільну думку: його необхідно впроваджувати з перших днів у владі. Так зробимо! Не маємо часу на балачки!» — наголошує керівник Секретаріату Руху «Справедливість» Руслан Колєсніков.