Рух «Справедливість» у Тернополі відстояв права підприємця в суді

B9702BA8-66E2-40E6-9CD5-9BD692056437Нещодавно до правового центру «Справедливості» в Тернополі звернувся Чорний Михайло Петрович — фізична особа-підприємець, орендар ставка в Бережанському районі Тернопільської області.

Михайлу необхідна була допомога в розірванні договору суборенди цієї ж земельної ділянки, який був укладений між ФОП Чорним М.П. та ТОВ «НОРДВЕСТ» 27 березня 2006 року. Причина розірвання договору — неналежне користуванням землями водного фонду ТОВ «НОРДВЕСТ», що спричиняло шкоду мешканцям села Жуків Тернопільської області, де знаходиться зазначена ділянка водного фонду, а також через систематичну несплату суборендарем ТОВ «НОРДВЕСТ» орендарю ФОП Чорному М.П.

Юристи «Справедливості» звернулися до Господарського суду Тернопільської області в інтересах підприємця з позовною заявою до ТОВ «НОРДВЕСТ» про розірвання договору суборенди земельної ділянки земель водного фонду від 27 березня 2006 року. У результаті рішенням суду було задоволено позовні вимоги ФОП Чорного М.П.

Таким чином, правовий центр «Справедливості» в Тернополі відстояв інтереси та законні права мешканців села Жуків. ТОВ «НОРДВЕСТ» довело ставок до критичного стану, що призвело до порушення екологічного ставну місцевості. Поміж іншим, захистили підприємця Чорного М.П. як орендаря, який ніс значні збитки через несплату суборенди представниками ТОВ «НОРДВЕСТ».