У Лос-Анджелесі відкрилася виставка ікон на підтримку ПДМШ

У середу в Університеті Лойола Мерімаунт (Loyola Marymount University, LMU) в Лос-Анджелесі, Каліфорнія, було відкрито виставку «Ікони на ящиках від набоїв», на якій експонуються роботи київських митців Олександра Клименка та Софії Атлантової. У перший же день відвідувачі виставки придбали дві ікони. Виручені від продажу ікон кошти художники передають на підтримку діяльності Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова.

Виставку організовано Екуменічним інститутом Гаффінґтона за ініціативи архімандрита Кирила (Говоруна), професора LMU та художнього директора цього інституту, у співпраці з Інститутом Мерімаунт і Коледжем гуманітарних наук Беларміно.

Як наголосив на церемонії відкриття архімандрит Кирил, організатори заходу хотіли продемонструвати, що мистецтво, включно з релігійним, не існує само собою, а може слугувати потребам людей та посилювати соціальну справедливість.

«Ми також хотіли привернути увагу до того, що відбувається в Україні. На початку 2014 р., під час Революції Гідності, Україна була на перших шпальтах світових ЗМІ. Потім сталася анексія Криму Росією та війна у східній частині країни. Сьогодні про війну в Україні чутно небагато, чи не так? Менше з тим, вона продовжується», – сказав архімандрит.

Учасниками церемонії були студенти згаданих навчальних закладів та їхні батьки, викладачі, представники місцевої громади та релігійної спільноти. Президент ПДМШ Геннадій Друзенко розповів їм про роботу і досягнення добровольчого шпиталю, а художник Олександр Кліменко ознайомив з іконами.

У перший день роботи виставки було продано два твори: ікона Божої Матері «Вишгородська» («Володимирська») та ікона Св. Георгій-змієборець. Кошти від продажу ікон автори віддають на підтримку діяльності ПДМШ.

Виставка триватиме до 17 квітня 2018 р.

Більше про мистецьку акцію «Купи ікону – врятуй життя» можна дізнатися тут: http://www.medbat.org.ua/uk/help4/.