Звернення Поклонської до ГПУ — спроба уникнути відповідальності перед правосуддям за власні злочини, – Наливайченко

Листи Наталії Поклонської, в яких вона вимагає, щоб ГПУ розпочала розслідування щодо українських державних діячів, зокрема і екс-голова Валентина Наливайченка — це спроба уникнути правосуддя за власні злочини.

“Моя діяльність у системі національної безпеки з перших днів 2006-7 років і одразу після Революції Гідності завжди була і є на боці захисту національних інтересів і жорстко проти сепаратизму. Проти таких антиукраїнських організацій та осіб як “Севастополь-Крим – Росія”, як Лужков, Затулін, які неодноразово намагалися змінити статус Криму. Правова кваліфікація їхніх правопорушень – окупація за допомоги державних зрадників, до яких відноситься, зокрема, і Поклонська. Вони будуть за ґратами і за українським законодавством, і за міжнародно-правовими документами”, – наголосив лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

На переконання політика, Поклонська вчинила найстрашніший злочин проти України – це зрада і сприяння окупантам.

«А остання заява Поклонської — це продовження діяльності проти мене з боку російських спецслужб, зокрема Слідчого комітету РФ, який відкрив проти мене кримінальні провадження. Поклонська має бути викликана на допит в рамках кримінального провадження, яке проводить українська прокуратура Криму”, — зазначив Наливайченко в ексклюзивному інтерв’ю UA:Крым.