14 березня — День українського добровольця

Українські добровольці — це справжні лицарі Духу, Добра та Справедливості!

Добровольці — це ВОЇНИ, які у 2014 році закрили собою країну від ворога на сході країни.

3

Саме добробати прийняли на себе перший удар російського агресора, відчули на собі підступність ворога. Широкине, Іловайськ, Мар’їнка, Донецький та Луганськоий аеропорти, Дебальцеве — це пекло на землі, куди заради Незалежності України добровільно пішли десятки тисяч тих, для кого Честь і Гідність — не пусті слова.

Добровольці — це ВОЛОНТЕРИ, які віддають своє останнє, знаходять допомогу навіть за океаном, аби підтримати воїнів АТО та переселенців із Криму та Донбасу.

Продукти харчування, речі, ліки, медичне обладнання, рації, запчастини для військової техніки, тепловізори і автівки — це далеко не все, чим і до сьогодні забезпечують волонтери наших захисників на передовій. Безкоштовні юридичні консультації, допомога в пошуку житла та, за потреби, у зборі коштів — це все теж на їхніх плечах.

Справедлывисть та ПДМШ

Це МЕДИКИ-ДОБРОВОЛЬЦІ, які рятують на передовій наших бійців та цивільне населення. Стратегічний патнер Руху «Справедливість» — Перший добровольчий медичний шпиталь ім. М. Пирогова (ПДМШ) — це вже більше 30 000 пацієнтів на сході країни, який допомогли близько 400 медиків-волонтерів, серед яких — координатор Руху В. Наливайченка з питань медицини Любов Слєпова, активіст Рівненської обласної організації Руху Дмитро Громов.

За цими цифрами – життя людей: бійців, яких лікують медики-добровольці, а в разі поранення – евакуюють, наших цивільних співгромадян, дорослих і дітей, які завдяки ПДМШ отримують кваліфіковану медичну допомогу. А також життя самих лікарів, парамедиків, водіїв, які залишають свої затишні домівки та, за покликом сумління, їдуть на схід в умови, далекі від комфортних. Окрема подяка президенту ПДМШ Геннадію Друзенку, Тамілі Данілевській, Олександру Гагаєву, Ігорю Буйволу та всій команді шпиталю.

«Бо хто за що,
А ми за Незалежність
Отож нам так і важко через те»
(Ліна Костенко)

Здоров’я кожному з Вас, миру в рідній Україні та низькій уклін за нелегку ношу, яку Ви взяли на себе!!!

З повагою,
команда Руху В. Наливайченка #Справедливість