Гройсман здивований не менше Маска!?

А українцям залишається сподіватися на Рон ван Рудена…

Керівник Tesla Ілон Маск не міг повірити, що дійсно запустив найпотужнішуМаск

ракету в світі…

 

 

Гройсман

А прем’єр-міністр України і досі не може повірити, що провернув те, що не вийшло у Президента…

Голова Уряду хоче забезпечити собі підтримку з боку місцевих органів на майбутніх виборах. Та, схоже, можновладці так загрались, що навіть не переймаються, що в кінці «вийдуть» самі на себе.

 

Держгеокадастр на своїй сторінці офіційно заявляє: «657 із  665 ОТГ, які утворені на сьогодні в Україні, і які відповідно до прийнятого Урядом розпорядження можуть отримати в комунальну власність держземлі за межами населених пунктів, розпочали відповідну процедуру». Цифри вражають!

99% громад протягом тижня уклали з головними управліннями Держгеокадастру в своїх областях Меморандуми про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі сільгоспземель державної власності у комунальну. Решта ОТГ завершують підготовку до підписання.

Хтось бачив ці меморандуми? Умови, строки, відповідальних осіб, етапи передачі?

Меморандум — це декларація про наміри! Офіційно процедура передачі ділянок стартує після того, як рада ОТГ прийме на сесії рішення про звернення до Держгеокадастру щодо передачі земель, а Головне управління Держгеокадастру в області отримає відповідне клопотання.

земля

Нагадаємо, що в першу чергу Держгеокадастр повинен забезпечити формування земельних ділянок державної власності за межами населених пунктів і передати їх ОТГ. І це — непростий процес.

Необхідно сформувати кожну конкретну земельну ділянку, на яку треба буде робити землевпорядну документацію, визначати її межі, зареєструвати у кадастрі, і лише після цього передавати.

Президент України Петро Порошенко особисто підтвердив: «Використання, ефективне розпорядження земельними ресурсами залежить від повноцінної дії системи обліку та реєстрації землі. На сьогоднішній день у кадастрі відсутня інформація щодо 5 млн земельних ділянок. Узагалі, його наповненість становить лише трохи більше 60%» (https://www.epravda.com.ua/news/2017/12/4/631812/).

Залишається сподіватися, що Рон ван Руден як керівник місії, що прибула до Києва, та західні експерти проаналізують ефективність використання сотень мільйонів доларів в земельні сфері.

Автор: Олена Дума