«Зірка Перемоги» як привід для арештів: у окупованому Луганську спецслужби імітують діяльність «українського опору»

11 листопада, приблизно в 01.23, в тимчасово окупованому м. Луганськ на естакаді біля залізничного вокзалу стався потужний вибух.

Невідомими особами було здійснено підрив пам’ятного знака «Зірка Перемоги» який був встановлений 14 травня 2016 року учасниками мотоклубу «Нічні вовки» відділення «Донбас» за підтримки самопроголошеної «адміністрації» Луганська.

Спеціальні служби так званої «ЛНР» повідомляють, що підрив був здійснений безоболонковим вибуховим пристроєм, потужністю орієнтовно 2-3 кг в тротиловому еквіваленті.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа» підрив пам’ятного знаку був здійснений за допомогою пластиду, потужністю орієнтовно 100 грам в тротиловому еквіваленті. Примітно, що вибуховий пристрій не був закріплений до опори, а був розташований на дерев’яній конструкції, що свідчить про те, що невідомі в числа співробітників спецслужб самопроголошеної «республіки» імітували роботу аматорів з числа проукраїнські налаштованих мешканців м. Луганськ.

«За попередніми даними акція здійснена в агентурою Українською агентурою у зв’язку із затриманням лідерів угруповання фанатів українського футбольного клубу «Зоря» «Ультрас Чорно-білі»,- йдеться у повідомленні «МДБ ЛНР».

Звертає на себе увагу той факт, що як і в попередні рази відповідальність за підрив пам’ятного знаку взяли на себе «бійці» віртуального «українського опору» на Луганщині.

За інформацією генерал-майора запасу СБУ В. Ягуна, імітація підриву пам’ятного знаку «Зірка Перемоги» буде використана співробітниками «МДБ ЛНР» як привід для проведення так званих «спецоперацій» по затриманню місцевих мешканців окупованого м. Луганськ . Арешти цивільних осіб за звинуваченням у співпраці з українськими спецслужбами будуть використані представниками бойовиків «ЛНР» для дипломатичного тиску на Україну в процесі перемовин у рамках так званого «мінського формату».

Нагадаю, імітація підриву так званого пам’ятника «Вони билися за Батьківщину», встановленого в окупованому м. Луганськ,стала приводом для затримання співробітниками «МДБ ЛНР» членів фанатського угруповання «Чорно-Білі».

Д. Снєгирьов