Справа Рубана: де в ній Медведчук?

152257

Назар Приходько, громадський діяч, блогер

І все ж таки, я хочу поговорити предметно. Що ми маємо у справі підготовки «Держперевороту» (чому я взяв це визначення в лапки ви зрозумієте пізніше).

1. Фейковий генерал «Рубан» (Гарбузюк), афілійований із Мєдвєдчуком «переговірник», який, до того ж, вносив осіб у список на обмін за гроші. Він займався перевезенням зброї з тимчасово непідконтрольних територій. ДозволА не перетин лінії розмежування йому виписувала СБУ, можливо — особисто Василь Грицак.

24332182

2. Майор ГУР Павло Балов, позивний «Кедр», з яким «Рубан» координував дії. Свого часу Балову присвоювали ліквідацію «Ґіві» та «Мотороли».

3. Народний депутат України, що стала такою завдяки надання їй першого номеру у передвиборчому списку ВО «Батьківщина», Герой України Надія Савченко. Героєм вона стала завдяки указу Президента України Петра Порошенка, який і досі її цього звання не позбавив. Для цього можна прийняти окремий закон — була б воля. Савченко займалася підготовкою «Держперевороту» і незабаром будуть оприлюднені підтверджуючі аудіозаписи.

Чого ми взагалі не маємо у цій же справі:

1. Абсолютно ніде не фігурує Медведчук. От взагалі ніде. Чи не тому, що Медведчук був введений до тристоронньої контактної групи в Мінську особисто Порошенком за поданням тодішнього керівника АТЦ СБУ Василя Грицака? Чи не тому, що чартер Медведчука — ЄДИНИЙ, кому дозволено напряму літати з Києва до Москви?

2. Чому в даній справі взагалі не фігурують Євґєній Мураєв та Вадім Рабіновіч, на каналі яких Савченко мала годинну програму, в якій несла відверто антиукраїнську пропаганду? Плюс, чому й досі нікому не цікаво ЯК Рабіновіч літав чартером Медведчука до РФ і ЯК зміг потрапити до політв’язня Миколи Карп’юка з «пакетом сала» та відзняти там ПІВТОРАГОДИННИЙ фільм? Взагалі нікому не цікаво…

3. Чому паралельно з Рубаном не було затримано ЖОДНОГО потенційного виконавця терактів та диверсій, які планувалися? Судячи з арсеналу, який віз Рубан, — у них там мінімум дві сотні ПІДГОТОВЛЕНИХ бійців, і не просто автоматників, а професіоналів мінно-вибухової справи та диверсантів.

4. Чому оголошена 12 березня 2018 року та проведена СБУ того ж дня «спецоперація» по виявленню кремлівських агентів ВЗАГАЛІ не дала результатів? Ну якось там одного блоґера пощипали — і все. Це результат? Пфффф.

Підсумок: під соусом «ультрамєгагіпер» викриття однією рукою зливають ідіотів, іншою — піднімають напівмертвий рейтинг Порошенка. Така собі спецоперація «Медіавіагра», бо поки що іншого пояснення я не бачу.

Хоча ні, є ще одна версія: зараз ці «три поросенка» почнуть називати імена, за принципом «більше імен — більше цілих кісток» і розпочнеться масштабна операція по зачистці справжньої позапарламентської опозиції, яка стоїть поперек горла Порошенку своїми маршами, мітингами та наметовими таборами вже 5-ий місяць поспіль.

Тепер, думаю, зусібіч зрозуміло, чому визначення «Держпереворот» я на початку статті взяв у лапки.