«Давайте уявимо хірурга, який робить операцію одним лише скальпелем, в одній рукавичці», — активіст про загальне декларування доходів громадян і контроль витрат

Соцмережі відреагували на намір Кабінету міністрів України до кінця року розробити законопроект про введення загального декларування доходів громадян і податковий контроль витрат фізичних осіб непрямими методами. «Перш ніж нишпорити по кишенях у і так зубожілого населення, представники влади повинні пояснити походження своїх зазначених у деклараціях мільйонів під подушками!» — написав громадський активіст з Донбасу, керівник Покровської міської організації Руху «Справедливість» Євген Ієвлєв.

Він переконаний, що в ідеальному Всесвіті так і повинно бути. І корупційна складова громадянського суспільства іноді не поступається рівню корупції у владі. Але всі ці заходи — це завершальний етап викорінення корупції та переходу до нових європейських правових стандартів, а ніяк не в процесі масштабних провалів, гібридних реформ, що проводяться некваліфікованими «слугами народу», які зараз керують державою, акцентує увагу Євген. Він вважає, для того, щоб досягти якогось результату, повинна бути розроблена конкретна стратегія, де ефективність самого результату буде залежати від дотримання структури стратегії.

«Давайте уявимо хірурга, який робить операцію одним лише скальпелем, в одній рукавичці. Те, що у нього є, безумовно, необхідно, але відсутність іншого призведе до неефективного результату або до смерті пацієнта. Інструментами потрібно користуватися комплексно, а не висмикувати то одне, то інше! Ще й порушуючи при цьому послідовність», — наполягає керівник Покровської міської організації Руху «Справедливість» Євген Ієвлєв.

Нагадаємо, що законопроект про введення загального декларування доходів громадян і податковий контроль витрат фізичних осіб непрямими методами, зокрема, передбачатиме введення автоматизованої системи моніторингу відповідності витрат фізичних осіб отриманих доходів.