Якщо наша влада не зіпсує відносини з Трампом, його політика буде прихильна до України, — М. Лубківський

Передвиборча риторика — це все ж емоції, це намагання знайти своїх прихильників серед багатомільйонної аудиторії. Робота ж державної машини — це зовсім інше. Так останні дії Трампа вже як новообраного президента Штатів прокоментував під час ефіру на Шустер LIVE дипломат, координатор Руху “Справедливість” Маркіян Лубківський.

“Мою увагу привернуло декілька дуже цікавих фактів. По-перше, президент Трамп буквально “з коліс” включився в роботу і працює як діючий президент США, навіть десь відсунивши Обаму в бік. Телефоном із президентом Франції він уже обговорив поточні питання. І в цій розмові, до речі, звучала тема України поряд із питанням боротьби з тероризмом. Тобто, ситуація в нашій державі входить до переліку пріоритетів президента Трампа.

Що ще цікаво. Пригадуєте, Трамп у передвиборчій риториці багато говорив про те, що він виведе війська з Південної Кореї. Зараз же, у розмові з президентом Південної Кореї він запевнив, що США будуть підтримувати їх у протистоянні з Північною Кореєю”, – зауважив Лубківський.

Також Лубківський зазначив: якщо ще два дні тому перемозі Трампа рукоплескали в російському парламенті, то вже сьогодні прозвучала заява Мєдвєдєва, який сказав, що не пов’язує зняття санкцій з Росії з приходом до влади в Америці Трампа. Тобто, це сигнал, що і країна-агресор відчуває: на політичну сцену прийшов серйозний гравець.

Це ще раз доводить: політика Трампа буде прихильною до України у разі, якщо Україна сама не зіпсує цієї політики, не зіпсує двосторонніх стосунків із США. “У цьому я як дипломат глибоко переконаний”, — наголосив координатор Руху Наливайченка “Справедливість”. Ці слова досвідченого дипломата підтримали майже 90% аудиторії.