“Голосування в РадБезі ООН: рука Москви чи адміністрації Обами?” – М. Лубківський

Голосування в РадБезі ООН щодо ізраїльського питання показало одне: в Україні права рука не знає, що робить ліва. Так прокоментував заяви представників української влади щодо цього питання координатор Руху “Справедливість”, дипломат Маркіян Лубківський.

“Голосування України в Раді Безпеки ООН щодо ізраїльських поселень не лише перекреслило красиві слова президента Порошенка про гармонію у стосунках євреїв України з її іншими етносами, рівно як і відносини нашої країни з Ізраїлем та обнулило, по суті, відносини з Ізраїлем, але й викрило головне: розбалансованість, непослідовність і неузгодженість української внутрішньої та зовнішньої політики”, — написав він у своєму фейсбуці.

Дипломат навів факти, які свідчать про те, що і Україна, і Ізраїль були зацікавлені в поглибленні та розвитку двуосторонніх відносин. Він навмисне не дає оцінки результатам голосування, однак обурується подальшими заявами української влади: “Вражає інше: права рука не знає, що робить ліва. Що це, на вашу думку? Ми знову вводимо в оману міжнародних партнерів чи президента Порошенка «підставили»? Неузгодженість дій чи непрофесіоналізм дипломатів? Рука Москви чи адміністрації Обами?” – звертається Лубківський до українців.

Він також акцентує увагу на дві цікаві деталі. Сьогодні, 26 грудня, виповнюється 25 років від встановлення дипломатичних відносин між Україною та Ізраїлем. Тож події останніх днів називає таким собі своєрідним подарунком. “За дивним збігом обставин на сайті МЗС України відсутня будь-яка інформація про політичний діалог між Україною та Ізраїлем у 2016 році! Як у воду дивилися…” – зауважує дипломат.
Джерело: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1788721684723788&set=a.1477800845815875.1073741828.100007579217221&type=3&theater

Нагадаємо, що деякі представники вищого ешелону влади назвали голосування України на користь резолюції Ради Безпеки ООН про заборону Ізраїлю будівництва поселень в Палестині необдуманим, пропонували цей факт розглянути на засіданні уряду, дехто взагалі заявляв, що результати голосування — то несподіванка та вимагали пояснень у членів української делегації. У свою чергу, постійний представник України в ООН Володимир Єльченко назвав ізраїльські поселення на окупованих територіях суперечать міжнародному праву як і окупація Криму Росією.