«Не оминути увагою тих, хто найбільше її потребує»‘ — Рух Наливайченка «Справедливість»

Перший день літа знаменує собою Міжнародний день захисту дітей. Це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими. Озброївшись любов’ю та подарунками, актив Руху «Справедливість» у всіх куточках України намагалися не оминути увагою жодного малюка, який потребує її найбільше.
Бойові дії на сході країни, на жаль, сотні дітей зробили сиротами, сотні тисяч залишили без даху над головою, без батьківської опіки. Саме для них сьогодні свято влаштували активісти Білоцерківської міської та районної організацій Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» (Київщина).Саме тому Ярослав Яременко, Олександр Козярин, Василь Пащенко, Назар Коваленко, Алла Лемешко, Сергій Пащенко, Віталій Бойко, Сергій Пишинський, Оксана Петрецька сьогодні відвідали КЗ КОР «Спеціалізований Обласний будинок дитини м.Біла Церква». Привезли подарунки, морозиво, солодощі та іграшки. І найголовніше — свою любов. Вихователі ж разом із діткамии влаштували гостям святковий концерт.

Активісти щойно створених організацій не роздумуючи прийняли рішення і надалі опікуватись вихованцями та підтримувати цей дитячий будинок.

Місто Шпола, що на Черкащині. Багатодітна родина Пікуєвих. Батько загинув у зоні АТО. В сім’ї залишилось семеро дітей — 6 хлопчиків та дівчинка. Не зважаючи на усі життєві труднощі, мама тішиться дітьми, їх навчанням та здобутками.

Активісти Шполянського осередку Руху «Справедливість» не залишають родину на самоті з життєвими проблемами, постійно допомагаючи родині у вирішенні різноманітних побутових питань: і дрова привезти, і з продуктами харчування допомогти. А сьогодні для малечі — подарунки та солодощі.

Далі — у гості до мама-одиначка Нелі Бунковської. Вагітній жінці з маленькою дитиною на руках за сприяння Черкаської обласної організації Руху Наливайченка пробурили нарешті свердловину. Це, каже, для неї — найкращий подарунок. І от маленька тішиться ласощам та подарункам.

«Ми — дорослі, повинні розуміти, що найкраща політика – це та політика, що побудована на інтересах дітей, — вважає керівник обласної організації Руху «Справедливість» Олег Котляр. — Ми повинні будувати таку державу, яка дасть можливість розвитку кожній дитині, підтримку кожній сім’ї».

За таким принципом діє і депутат Руху «Справедливість» Степанецької сільської ради (Черкащина) Валентина Горова. Сьогодні вона встигла навідатися в гості до кількох родин, які потребують найбільшої уваги і піклування. У кожної з цих сімей власна історія, втім їх об’єднує одне горе – втрата батьків. Діти залишилися сиротами.

Село Полствин. Родина Романенко. Батько-одинак сам виховує трьох дітей – доньку та двох синів. Їх мама померла, коли найменшому сину було лише 2 рочки. Тому пані Валентина намагається віддати цим дітям якомога більше своєї уваги та любові.

Сім’я Козлової Тетяни зазнала горя тоді, коли помер від раку батько. Тепер двох синів жінка виховує одна. Старший син Євген — творча людина, молодший Ярослав росте спортсменом-футболістом.

Село Малий Іржавець. Сім’я Марини Синюк. Родина залишилась без годувальника 4 роки тому, коли батько дітей загнув в автокатастрофі.
Депутат Валентина Горова привезла кожній родині гостинці. Говорить, що День захисту дітей — не єдиний день, коли вона допомагає цим родинам, адже жінка знає, як важко залишитись віч-на-віч із проблемами, без підтримки.

Депутати Руху «Справедливість» Ротмістрівської сільської ради (Черкащина) Роман Косенко та Максим Шпак добре пам’ятають своє дитинство, і те, як було весело гуляти з друзями у таборі та як, набігавшись на свіжому повітрі, нагулюєш чималий апетит. Тому приїхали до шкільного табору у село Мельниківка зі смачними гостинцями та посудом для шкільної їдальні.

Це свято має стати символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Так вирішили активісти Чернівецькій обласної організації Руху. За сприяння свого керівника Ігора Кобелі, організували спільно із ГО “Товариство багатодітних сімей” свято для малечі. У пар

ку ім. Т. Шевченка зібралися більше сотні мамусь та більше 300 дітей віком від 2-х до 14-ти років.

Дітей частували солодощами, морозивом та солодкими напоями. У розважальній програмі — малювання крейдою, відвідування атракціонів, змагання на швидкість та кмітливість.

Від Ігора Кобелі керівнику ГО “Товариство багатодітних сімей” Галині Савіній вручили омріяний подарунок для членів організації – сучасний фотоапарат. Тепер всі небайдужі зможуть слідкувати за подіями, які організовують учасники громадської організації.

«Було дуже приємно взяти участь у такому заході. Радість та гарний настрій дітей створив неймовірну атмосферу. Шкода, що такі акції проводяться досить рідко! Гарантовано будемо і надалі долучатись та підтримувати ГО “Товариство багатодітних сімей” та інші організації, зокрема і ГО «Любов, яка лікує», щоб виправити ситуацію. Особливо запам’ятався хлопчик на ім’я Міланчик — щирі, милі, неймовірно глибокі, дитячі очі. Такі миттєвості змушують багато про що замислитись» — підсумував заступник керівника Чернівецької обласної організації Руху «Справедливість» Андрій Павлюк.

Активісти партії “Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка “Справедливість” не оминули увагою і маленьких волинян. На вулицях Луцька активісти роздавали дітям привітальні листівки та яскраві повітряні кульки.

“Діти — це майбутнє, позитивні зміни та стимул до кращого! Саме вони є нашою надією, опором та рушійною силою! У свою чергу ми — дорослі -повинні зробити так, щоб наші діти не знали, що таке жорстокість, біль та насильство. Давайте створимо для них такий світ разом! Такі слова у нашій листівці. Підписуюсь під кожним словом! Важливо створювати для дітей свято і не лише у їх день, а щодня. Потрібно постійно давати їм позитивний приклад та віру у майбутнє. Від молодого покоління залежить чимало, тому потрібно зробити усе, щоб воно було успішним!” — зазначив керівник Волинської обласної організації Руху “Справедливість” Назар Романюк.

Разом із Патрульною поліцією Ужгорода і Мукачева та Закарпатським академічнийм обласним театром ляльок «Бавка» навідався до онкохворих дітей Мукачева керівник Закарпатської обласної організації Руху Володимир Чубірко.

«Артисти влаштували для них справжнє свято. Діти, які прийшли доволі сумними, змінювались на очах. Радий, що нам вдалося подарувати найцінніше – щасливі моменти і увагу цим діткам. Напередодні Міжнародного дня захисту дітей закликаю усіх небайдужих, всіх політиків дарувати радість малюкам, особливо тим, котрі її найбільше потребують», — написав пан Володимир на своїй сторінці у фейсбуці.

Актив Дніпровської міської організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» на чолі зі своїм керівником Олександром Дзозом провели День захисту дітей із малечею з КЗ «Дніпропетровський дитячий будинок-інтернат Дніпропетровської обласної ради». Тут живуть і навчаються 90 діток із особливими потребами.

Вони — взірець сили духу! Серед вихованців школи — чемпіони і багаторазові призери Паралімпійських ігор Лілія Соловей, Зоя Овсій, Микола Антон. Але, окрім батьківської турботи, опіки медичних працівників і вихователів, дітям вкрай необхідна підтримка суспільства. Тож разом із смаколиками та подарунками, актив Руху приніс дітлахам тепло своїх сердець та щирість.

Директор закладу Вікторія Бабанська розповіла про свій колектив, який у повсякденному житті намагається створити для дітей затишок та комфортні умови проживання. Проблеми, які не притаманні повсякденю більшості дітей, тут актуальні. Тому ці особливі дітлахи як ніхто цінують увагу та допомогу. Сьогодні для них активісти привезли купу різноманітних солодощів та засоби особистої гігієни, які тут дуже необхідні.

Олександр Дзоз підкреслив: діти — це найсвітліше та найдорожче, що може бути в житті. І тому обов’язок усіх нас — дорослих — виховувати їх у любові, створювати їм зручні умови для навчання, розвитку і самовдосконалення.

«Наша організація — одна з наймолодших серед існуючих політсил, але ми намагаємось з перших днів існування жити по-
совісті, керуючись законом справедливості.Тому, шановні діти і вихователі, зі свого боку

 

обіцяю Вам, що Ви можете завжди звератися до нас як до своїх добрих друзів. Наше головне завдання працювати і робити все для того, щоб наша країна розвивалась і жила в мирі, злагоді і справедливості. А діти — наш стимул!» — підкреслив керівник Дніпровської міської організації партії «Громадсько- політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» Олександр Дзоз.

Нікопольська міська оргіназація Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» (Дніпропетровщина) разом із кав’ярнею Cappuccino влаштували свято для діток із малозабезпечених родин. Малюки отримали солодощі, кульки, та найголовніше — увагу, любов і теплі усмішки.

Приємно було чути від батьків, що малеча, дізнавшись, що до них завітають гості з Руху «Справедливість», чекали їх з самого ранку. «Давайте зробимо разом висновок. Дуже прикро, коли діти чекають свято чи на Різдво, чи на День захисту дітей. Адже їм потрібно більше уваги, свята, усмішок та гарних емоцій. Багато уваги для дітей не буває. Не можливо не згадати гарне висловлювання Оскара Уальда: «Лучший способ сделать ребенка хорошим —это сделать его счастливым». Ми будемо робити для цього все можливе і не лише у святкові дні!» — наголосив керівник Нікопольської міської організації Руху Наливайченка Руслан Андруша.