Владі не допоможе загравання з народом

Знаєте, я от не раз собі так думаю. Всі ми нині, на чому світ стоїть, міцним слівцем криємо президента-офшорника, корупційний уряд, запроданців-депутатів. Але питається: звідки вона, ця ні до чого, окрім як до власної наживи, не здатна влада, взялася? Нам що, німці чи американці її дали? Може, кровожерливий Путін, як троянського коня, нам її підсунув? Чи з неба впала? Та ні, ми самі їх (у переважній своїй більшості – непотріб) вибрали. Хіба не знали, за кого віддаємо свої голоси? Голосували, скажете, за менше зло. Тож тепер вибачайте, як кажуть, бачили очі, що купували, то тепер їжте, хоч лопніть.

Скільки б ми не ганьбили і не кляли живодерів при владі, які морально і фізично безжалісно винищують український народ, нічого не зміниться, доки не змінимося самі. Нас і далі зживатимуть зі світу Божого, доки сидітимемо по своїх хатах скраю, вважаючи, що наш голос нічого не вартий, чи вибираючи менше зло. Ми знову покірно, як воли, будемо тягнути на своїх плечах – військовими податками із зарплат і пенсій, зусиллями волонтерів – гібридну війну на сході України, яку наш гарант обіцяв завершити за лічені дні, щойно оберемо його президентом. Ми й далі, самі не доїдаючи, але оплачуючи драконівські тарифи на газ, електроенергію, комуналку, годуватимемо олігархів, які свої надприбутки ховають по офшорних зонах.

Нарікаючи на злиденне, навіть не життя, а існування, ми всіх «дохлих собак» вішаємо на Президента і забуваємо про те, що короля творить його свита. Те саме паразитуюче оточення, яке просочене всепоглинаючою корупцією зверху донизу – від міністрів і нардепів до сільських голів і депутатів. Це вони за прикладом своїх «непорочних» вождів, які за правду і народ рвуть на собі у Верховній Раді сорочку, нажили нечувані статки, царські маєтки і, як засвідчили електронні декларації, кишенькові мільйони.

Ну як, поясніть, наприклад, Гонтарєва, голова Нацбанку, коли всі українці постраждали через інфляцію і банкрутство банків, заробила мільйони? Як Порошенко, коли весь народ за його правління перетворився на злидаря, став одним з найбагатших людей України? Як нардепи і високопосадовці, які, як твердять, живуть на одну зарплату, за два роки перетворилися на товстосумів? Як сталося так, що місцеві князьки на тлі суцільного збідніння людей жирують у записаних на немічних батьків палацах і на зароблені «непосильною» працею дружин-годувальниць гроші? Невже вони вважають, що затурканий думками про виживання народ не знає, як депутати облради розбазарюють між своїми бюджет, а міські обранці на підставних осіб розкрадають залишки непроданої землі? Знає і, повірте, настане час, коли спитає з кожного, хто нажив статки нечесним шляхом.

Як би не намагалися нинішні політичні пройдисвіти відтягнути годину кончини свого свавілля, час справедливості настане. Їм не допоможуть улесливі загравання з народом у вигляді жебрацьких подачок. Та й кому замість обіцяного урядом і Верховною Радою перегляду тарифів на газ потрібне копійчане підвищення з 1 січня наступного року прожиткового мінімуму та пенсій, що неминуче спровокує стрімкий виток інфляції та поголовне підвищення цін? Та нікому, крім провладних олігархів, які на запланованому на весну черговому подорожчанні енергоносіїв помножать свої статки. А вони ці статки накопичують не в гривнях, а в золоті, доларах і євро. Та всьому у житті є початок і кінець, бо нічого вічного немає на білому світі.