Валентин Наливайченко розповів, як його Рух бачить вирішення проблем ОТГ на Львівщині

м2Лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко провів онлайн-конференцію з мешканцями Мостиської, Судововишнянської та Шегинської об’єднаних територіальних громад. Він розповів, які шляхи вирішення проблем, актуальних для людей, пропонують місцеві осередки його партії.

Перш ніж прийняти рішення балотуватися до об’єднаних тергромад, зауважив Наливайченко, Рух “Справедливість” виокремив найболючіші для місцевих мешканців питання:

  • медзабезпечення в Мостиській міській ліикарні та можливе закриття Судововишняської лікарні;
  • розбиті дороги, які потребують капітального ремонту;
  • практично відсутнє вуличне освітлення;
  • необхідність покращення інвестиційної привабливості;
  • морально застаріла система водопостачання та відсутність системи водовідведення у Судовій Вишні.

“По кожному з цих пунктів місцеві осередки Руху “Справедливість” напрацювали шляхи 14947509_1688921574754329_211890408330182680_nвирішення, не якісь нереальні та захмарні, а  цілком прийнятні. Наша команда та я особисто готові брати на себе відповідальність та разом із вами змінювати країну на краще!” – зауважив під час спілкування з людьми Валентин Наливайченко. 

Зокрема, по лікарням необхідно ініціювати розгляд питань у Департаменті охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації. “Кандидат на голову Судововишнянської ОТГ Юрій Кужда  — головний травматолог Мостиського району, кому як не йому знати, що потрібно для відродження медицини?” – наголосив заступник лідера Руху “Справедливість” Руслан Клєсніков, який у цей час перебував на Львівщині.

У свою чергу Наливайченко зазначив, що його політична сила має чіткий план розвитку медицини в Україні в цілому. Розроблений він членом політради, завідуючою відділенням інтенсивної терапії в Інституті педіатрії, акушерства та гінекології, заслуженим лікарем України Любов’ю Слєповою. Єдиний вихід із нинішньої кризи — перехід на страхову медицину, розрахований на три роки:

  • загальнообов’язкова страхова медицина (чітко диференційована: учасники АТО, малозабезпечені та багатодатні родини, воїни Афганістану, ветерани Другої світової та діти війни, переселенці матимуть пільги від держави);
  • роботодавець повинен оплачувати 50% страховки, що допоможе зменшитися кількість травм на роботі та знизить рівень профзахворювань;
  • повернення до профілактичної медицини.

м3

Все це дозволить не зменшувати кількість ліжкомісць (відповідно – не закривати лікарні) та не звільняти медиків, підвищити їм зарплату і знизити рівень корупції в сфері медобслуговування.

Щодо питання ремонту та будівництва доріг, то тут на майбутніх голів та депутатів ОТГ вся надія. Місцева влада має розробити проектно–кошторисну документацію та подати проект реконструкції та будівництва доріг до Державного фонду регіонального розвитку, паралельно здійснювати пошук партнерів-інвесторів для реалізації проекту міжнародної технічної допомоги, бо реалізувати цей проект не можливо коштом місцевого бюджету. Такі ж шляхи вирішення й проблеми водопостачання та водовідведення в місті Судова Вишня.м6

Вуличне освітлення – це безпека людей. Треба терміново виділити кошти з місцевих бюджетів на заміну несправних світильників, в цілях економії перейти на енергозберігаючі лампи. Брати участь у різноманітних всеукраїнських та міжнародних програмах підтримки розвитку села, програмах енергоефективності та енергозбереження. Залучити бізнес до проведення освітлення в сільській місцевості.

Важливе питання — розробка інвестиційного паспорту та інвестиційних проектів, участь у міжнародних конференціях, форумах, виставках, а найголовніше – міській раді створити імідж надійного партнера, а не “крахобора”. Тоді можливостей для громади буде значно більше, впевнені в Русі “Справедливість”.

“Всього ми висунули 57 кандидатів. Це люди, яких тут добре знають – освітяни, лікарі, управлінці. Вони живуть поряд зі своїми виборцями, знають про всі негаразди громад не з чуток. Вони розуміють, що нестимуть персональну відповідальність перед кожним зі своїх виборців. Тому я прошу кожного з вас підтримати нашу партію у неділю, 18 грудня”, — звернувся до людей Наливайченко.

Нагадаємо, що цими вихідними вибори пройдуть до:

  • Мостиської ОТГ (з центром у Мостиську) — балотуються 22 кандидати від Руху “Справедливість” на чолі з Богданом Пелиньо;
  • Судововишнянської ОТГ (з центром у місті Судова Вишня) — балотуються 27 кандидатів від Руху Наливайченко та Юрій Кужда на посаду голови ОТГ;
  • Шегинської ОТГ (з центром в селі Шегиня) від Руху “Справедливість” йде команда з 8 чоловік на чолі з Любов’ю Стірою.

Підтримайте команду професіоналів та патріотів, команду Руху “Справедливість” 18 грудня!