Ліки і любов для «Вуглика»

Волонтери Руху «Справедливість» передали спеціалізовані імунні препарати для притулку тварин

photo5920292661972019902

«Живий Вуглик». Так, люблячи, прозвали цей притулок домашнього типу для тварин. Він унікальний: 50 корів, 6 коней, 2 поні, 8 кіз, 40 собак, 20 котів та один баранець. Цифри повсякчас змінюються, оскільки щодня до притулку надходять термінові заклики про допомогу.

Історія «Вуглика» розпочалася 7 років тому, коли його засновниця Олександра врятувала з бійні свою першу кобилку Немі та поселила її у себе вдома, у селі Бродки, що неподалік Львова. Тут за зеленим парканом вже інший світ – тваринний.

Ось типова історія: «Не встигла прокинутися, як під воротами стояли. Хотіли «здати» коня. Мерин, невеличкий «гуцульчик», ледь тримався на ногах. Як потім з’ясувалося, 4 чоловіки приїхали на ньому з іншого села, а це — більше 15 кілометрів від притулку. А у тварини астма…», — розповідає Олександра.

З часом обійстя перетворилося на притулок та реабілітаційний центр для відправлених на забій, тих, що пережили жорстоке поводження, а також поранених, старих та покинутих беззахисних тварин.

Всі тварини мають свій ветеринарний паспорт і щеплення.

photo5920292661972019903

«Коли наші друзі і партнери з Німеччини передали імуномодулюючі та противірусні препарати для ослаблених тварин, особливо для великих собак і коней, ми одразу зрозуміли, кому ця допомога буде найкориснішою», — розповіла координатор Руху «Справедливість», прес-секретар Валентина Наливайченка Карина Самохвалова.

photo5915764288973286170

Ліки відвезли до відомої волонтерки та захисниці тварин Асти Квітніцької (на фото). На початку січня вона передасть їх до «Вуглика».

«Саша та її притулок для тварин – просто неймовірні. Все, що вона робить – викуповує хворих тварин і потім їх доглядає, – це неймовірно відповідально, а більшість людей навіть не здогадуються, як допомога потрібна таким людям і таким центрам», — розповіла волонтер Аста.

Більше про притулок для тварин «Вуглик» можна дізнатися тут:

http://www.ugolyok.org/uk/shop#!/

https://www.youtube.com/watch?v=rIGeW_wLyRI&feature=youtu.be&app=desktop