Парламент після парламентських виборів буде значно цікавіший, ніж нинішній, — О. Голобуцький

За даними заступника директора «Агентства моделювання ситуацій» Олексія Голобуцького, якби парламентські вибори відбулися сьогодні, то до Верховної Ради пройшли б «Батьківщина», БПП, РПЛ, «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Опозиційний блок» та «За життя!», Рух В. Наливайченка «Справедливість» та «Свобода». Про це він заявив на спільній прес-конференції з політологом Віталієм Балою в ІА «УНІАН».

ГолобуцькийГолобуцький упевнений: у Руху «Справедливість» є всі шанси подолати 5-тивідсотковий барєр, адже наразі у суспільстві як ніколи високий запит на появу нових облич. Сам же Валентин Наливайченко, на переконання політологів, може зайняти вагоме місце на політичній арені України.

«Ми бачимо що дивна ситуація така склалася. Наливайченко був із Саакашвілі на кордоні, на акціях протесту. Але у Наливайченка рейтинг росте, а у Саакашвілі – ні… Чому? Це говорить про те, що українські виборці чекають в політиці на людину, яка, все ж, народилася, виросла і живе в Україні. Тому в цього політика є великі шанси, головне – правильне позиціонування та бажання, бачення майбутнього України», — зазначив Олексій Голобуцький.

Бала

У Наливайченка є велика перспектива, говорить і політолог Віталій Бала. Він позитивно оцінює і шанси Руху «Справедливість» у парламентських виборах-2019.

«Якщо вони покажуть українцям, як планують розвивати країну після того, як, нарешті, в Україні поборять корупцію, — мають реальні шанси. Якщо ні – то матимуть певні проблеми», — зауважив пан Бала.

При цьому обидва політологи не вірять в політичний успіх співака Святослава Вакарчука та коміка Володимира Зеленського і їхніх можливих політичних проектів.