Київ побачив «Невидимий батальйон»: на допрем’єрному показі був аншлаг

Вщент заповнений кінозал, глядачі на східцях. У Києві пройшов допрем’єрний показ фільму волонтерки Марії Берлінської «Невидимий батальйон». 6 героїнь, 3 режисерки — 9 жіночих поглядів на війну.

Документальну стрічку, яка розповідає про історії жінок на війні, їхній погляд на події, що відбуваються на буремному Донбасі, знімали практично по-патризанськи. За словами Берлінської, офіційний дозвіл на зйомки не брали спеціально, бо розуміли: це ще близько року бюракратичних перепон.

11

10

«Півроку б чекали дозвіл, півроку визначали б локації для зйомок. Потім дали б сто генералів, які нас мали супроводжувати… Тому я хочу подякувати всіх, хто працював над фільмом, ризикуючи життям, комбатам, які підтримували зйомки фільму на передовій. Дякую за підтримку українському народу. Фільм знімали на професійні камери, а не на мобільні телефони. За це – наші слова подяки американському народу», — розповіла після премєри глядачам Марія Берлінська.

1

4

Фільм завершився. Історія фільму тільки починається. Його має побачити весь світ. Щоб «Невидимий батальйон» був зрозумілий світу, спеціально зробили англійські субтитри.

9

«Невидимий батальйон» Марії Берлінської — наша летальна інформаційна зброя проти агресора! Я справді щасливий, що разом із Маркіяном Лубківським мав можливість розповісти про цю документальну стрічку у Вашингтоні та допомогти показати його в Києві», — зазначив Валентин Наливайченко, який завітав на допремєрний показ у столичний «Оскар».

7

Нагадаємо, що промотером стрічки в Америці погодилася виступити відомий американський конгресмен від штату Огайо Марсі Каптур.Про це було домовлено під час її зустрічі з Валентином Наливайченком та Маркіяном Лубківським, які представили документальний фільм в американському Конгресі. Каптур зазначила, що цю унікальну роботу треба обов’язково широко продемонструвати в США. Фільм запропонують провідним американським кінофестивалям, зокрема Cleveland International Film Festival в її рідному штаті Огайо.

2