Наливайченко: українська армія має бути оснащена дронами для військових завдань

Це врятує життя наших воїнів.

Про це лідер руху «Справедливість» заявив у Дніпрі, де відвідав конструкторське бюро, яке виготовляє безпілотники (дрони) для АТО.

image

«Якби не українські волонтери, які продовжують самовіддано допомагати армії, Україна не встояла б перед агресором, ані в перші дні агресії, ані зараз. Це треба завжди пам’ятати і цінувати. Хлопці, які працюють тут у Дніпрі, волонтер Марія Берлінська, яка навчає українську армію управляти безпілотниками у Києві, роблять неоціненну справу.»

«Але не волонтери, а влада має забезпечувати українські Збройні Сили дронами для військових завдань. І закуповувати їх не в далеких країнах, а тут – в Україні, посилюючи та розвиваючи нашу оборонну промисловість».

За словами В.Наливайченка, в умовах, коли Росія і бойовики продовжують щодня обстрілювати українські позиції на сході, Україна має зробити все для того, аби врятувати життя кожного воїна. А це, на його переконання, можна зробити з допомогою «очей у небі». Поки триває агресія маємо убезпечити наших воїнів, підкреслив В.Наливайченко.

«Бюрократія та корупція не мають стояти на заваді створенню повноцінного потужного підрозділу аеророзвідки у складі ЗС України та наявності відповідної кількості безпілотників на озброєнні армії», — переконаний він.

На українських підприємствах вже давно мали б бути розміщені державні замовлення на виробництвом БПЛА, модулів для служби і проживання наших бійців, — наголосив В.Наливайченко. Дніпро має такі виробничі потужності, але владою вони не використовуються.