Представники Руху «Справедливість» у Козельці і Ніжині проводили акції з рядом вимог до владних суб’єктів

Як повідомила голова Чернігівської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справедливість» Оксана Голубова: «24 червня, у місті Ніжин та с.м.т. Козелець команда «Справедливості» продовжила вивчати думки та проблеми громадян і збирати підписи до владних суб’єктів з наступними вимогами:

— припинити хижацьке знищення лісів та продаж необробленої деревини за кордон. Деревина має перероблятися в Україні – цим створювати робочі місця тут, а не за кордоном. А кошти мають надходити на користь громади;

— продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який діє до 1 січня 2018 року, доки в Україні не зменшиться рівень корупції, реформується судова система та країна стане членом Євросоюзу, закріпити це рішення у Конституції.

19496456_1359056730837191_332465590_o

Ці вимоги у кожному районі були доповнені також і місцевою проблематикою:

— у Козельці – вимога відновити роботу Козелецької автостанції за адресою вулиця Соборності, 58, для мешканців Козелецької ОТГ та гостей Козельця, а також здійснювати маршрутні рейси з автостанції у всіх напрямках за встановленим розкладом.

Мешканці Козельця просто обурені передвиборним обманом, коли Козелецьку автостанцію з пафосом «відкрили» під вибори і тут же закрили на наступний день, автостанції яка і сама, і під’їдні шляхи до неї знаходяться зараз у катастрофічному і майже занедбаному стані, бо ніхто насправді її відновлювати і не збирався!

19495599_1359057187503812_720024851_o

Ще однією з проблем Козелецької ОТГ є катастрофічна відсутність дитячих садків та місць для діток у вже функціонуючих, а тому і величезні черги від 30 до 50 дітей, щоб потрапити в хоча б один з них. Основна проблема, що стоїть на сьогодення – це навіть не відкриття нових садочків, а хоча б розширення існуючих, та це майже неможливо, через відсутність житлових приміщень для створення нових груп і додатково розміщення діточок «із черги». Як кажуть, діти – це наше майбутнє, але деяких профільних чиновників Козелеччини це, мабуть зовсім не хвилює…

Рух «Справедливість» чує і розуміє проблеми жителів Козельця і тому ми не залишимо людей у скруті і докладемо усіх зусиль для якомога швидшого вирішення цієї проблеми, бо жителі Козелеччини вкрай потребують допомоги громадських активістів і вимагають рішучих дій від влади у цих питаннях» – прокоментувала Оксана Голубова.

— у Ніжині – вимога переглянути: договори перевізників з міською радою, які з боку перевізників виконуються лише частково, головним чином через хижацькі тарифи на проїзд у міському транспорті, які в квітні цього року були необґрунтовано підвищені до 4 грн. 50 коп.

19531617_1359054160837448_250568138_o

Ніжинців дуже турбує разюче і нічим не необґрунтоване підняття вартості проїзду, яка навіть іноді вища проїзду в столиці. Рух «Справедливість» і надалі триматиме на контролі це питання до його остаточного вирішення! Ми готуємо звернення з підписами мешканців Ніжина для передачі Міському голові Ліннику А.В.» – продовжила Голубова.

Жителі і Ніжина, і Козельця підтримують наші дії і вимоги, бо все більше і більше зневірюються та просто не бачать перспектив і реформ в країні, в якій всю владу фактично узурпували «нові» олігархічні клани і їх маріонетки – тому подібні акції безсумнівну матимуть продовження і наступного тижня, їх ми плануємо і в інших населених пунктах Чернігівської області!» – узагальнила Оксана Голубова.

 

Прес-служба Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» у Чернігівській області