Рух Наливайченка під стінами Мінюсту закликав українців мобілізуватися та боротися за Справедливість (фото, відео)

1DM31709Мінюст реєструє «фейкові» партії опозиціонерів. Під прицілом — Рухи Валенитина Наливайченка та Міхеїла Саакашвілі. Сьогодні опозиційни сили вийшли на мітинг, аби сказати рішуче “Ні!” політичному рейдерству.

Мінюст України зареєстрував одразу дві «фейкові» організації, щоб заплутати українського виборця — партію «Блок Міхеїла Саакашвілі» і так званий «Блок Валентина Наливайченка». Таким чином, застосовуючи методи режиму Януковича, теперішня «демократична» влада бореться з опозиціонерами. Тож, аби примусити чиновників скасувати реєстрацію цих псевдоутворень, активісти Рухів спільно вийшли на мітинг.1DM31510

«Це ганебна практика, антизаконна. Такого немає в жодній цивілізованій демократичній країні! Ми обурені такою несправедливістю. Обурені і наші міжнародні партнери, з якими днями обговорювали політичну ситуацію в Україні під час Форуму вільної Росії, що пройшов у Вільнюсі. Влада реєструє «фейки», аби розмити нас, але нічого в них не вийде», — наголосив під час мітингу координатор Руху «Справедливість» Маркіян Лубківський.

Також людей збентежив той факт, що поліція заблокувала їм підхід до Мінюсту, побачивши в одного з аткивістів шини. Окрім цього, Нацгвардія, що охороняла вхід в будівлю Мінюсту, не пропускала нардепів Юрія Дерев’янка та Сергія Лещенка, журналістів і делегатів від «Руху нових сил», які хотіли передати Резолюцію, ухвалену під час мітингу.

1DM31730

«Президенте Порошенко, якщо ти йдеш такими методами, як Янукович, то будь готовий покинути владу. Тільки одна різниця: ми нікого з країни вже не випустимо! Я закликаю Українців, які сповідують патріотичні та демократичні цінності, до єднання та мобілізації, до боротьби за Справедливість», — наголосив під час свого виступу на акції протесту заступник Наливайченка Руслан Колєсніков.

У свою чергу, активісти «Руху нових сил» уже знайшли юнака, який зареєстрував власний «Блок Міхеїла Саакашвілі». «Псевдосаакашвілі» виявився безробітний із Києва Олег Сушко. До речі, раніше він мав паспорт Дарта Вейдера.

«Сусіди кажуть, що хлопчина з неблагополучної родини, живе з бабусею, роботи не має. Все це – шахрайська схема Петра Порошенка і міністра юстиції Петренка з усунення політичних опонентів. Шкода, що у сучасній Україні, після двох майданів ще зустрічаються такі банальні рейдерські схеми, дуже шкода», – коментують у партії Саакашвілі.

1DM31501