«Чоловік, якого затримали за продаж зброї із зони АТО на Буковині, не має ніякого відношення до команди Наливайченка», — заява Руху «Справедливість»

На сайті PolitekA з’явилася інформація про затримання чоловіка, який незаконно торгував зброєю, привезеною із зони АТО. Перекрутивши та не перевіривши інформацію, отриману від правоохоронних органів, журналісти цього ЗМІ оголосили, що затриманий є: “По данным правоохранителей, представитель организации, которую в 2015 году презентовал экс-глава СБУ Валентин Наливайченко, сбывал боеприпасы и взрывные устройства на территории области», — кінець цитати.

Автори так поспішали, що переплутали навіть Волинську область з Чернівецькою, адже на Волині Вижницького району немає. До того ж, інформацію цю озвучив представник Чернівецького обласного ГУ Національної поліції, а не Волинської, на слова якого опирається автор. Тож годі й було сподіватися, що журналісти сайту, побачивши назву «Антикорупційний Рух», перевірять, чи дійсно до цієї громадської організації має відношення екс-голова СБУ, нині – лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

«Зазначений громадянин раніше був засуджений до 10 років позбавлення волі за умисне вбивство, в 2015 році звільнився з виправного закладу. Зараз він є секретарем громадської організації «Антикорупційний рух» у Вижницькому районі», — йдеться у повідомленні правоохоронців. Тож, не перевіривши інформації, автори сайту впевнено заявляють, що цю ГО очолює Валентин Наливайченко.

На сьогодні в Україні офіційно зареєстровано та діє 17 громадських організацій, у назві яких міститься словосполучення «Антикорупційний рух». На території Вижницького району офіційно зареєстрована як ГО «БЕРЕГОМЕТСЬКИЙ АНТИКОРУПЦІЙНИЙ РУХ». Вона не є структурним підрозділом громадської організації «Антикорупційний рух Валентина Наливайченка» та партії «Громадсько-політичний рух В. Наливайченка «Справедливість». Точно так же, як і чоловік, про якого йде мова, не є членом команди Наливайченка.

Тому команда Руху В. Наливайченка «Справедливість» та актив ГО «Антикорупційний рух В. Наливайченка» вимагає негайно прибрати зі статті «Человека Наливайченко поймали на торговле оружием из АТО (фото, видео)» (від 25 травня 2017 року) ім’я та прізвище нашого лідера Валентина Наливайченка. Адже інформація в тому вигляді, в якому вона зараз представлена на сайті, є недостовірною, та такою, що не відповідає дійсності і негативно впливає на репутацію і самого Валентина Наливайченка, і 10 тисяч активістів, які приєдналися до ГО «Антикорупційний рух В. Наливайченка» та партії «Громадсько-політичний рух В. Наливайченка «Справедливість».

Редакція сайту вже отримала звернення Руху на адреси, вказані на сайті, та відповідне повідомлення на сторінку інтернет видання у фейсбуці. За номером телефону, вказаному на сайті, ніхто не відповідає.