Лубківський: у Македонії — ескалація політичної кризи. Про державний переворот поки не йдеться (відео)

Координатор Руху «Справедливість», посол М. Лубківський повідомив, що у Скоп’є (Македонія) — ескалація політичної кризи. Про державний переворот поки говорити не доводиться.

За словами дипломата, після того, як головою Собраня голосами соціал-
демократів Зорана Заєва і албанських партій було обрано Талата Джафері, прихильники руху «За спільну Македонію» увірвалися до парламенту, завдавши серйозних травм і побоїв лідерам есдеків Заєву та Альянсу албанців Зіядіну Селі.

«Насильство у парламенті уже рішуче засудило посольство США в Македонії, наголосивши, що американська сторона співпрацюватиме з новообраним головою парламенту Талатом Джафері»,- наголосив Лубківський.

Відео:

На події у Скоп’є відреагували і Верховний представник ЄС у закордонних справах та політиці безпеки Федеріка Могеріні, а також єврокомісар Йоганнес Ган, закликавши сторони «припинити протистояння».

А уже 1 травня до Скоп’є прибуде заступник помічника держсекретаря Браян Хойт Лі, який, як очікується, «проведе переговори з президентом Македонії Джордже Івановим та іншими македонськими політичними лідерами щодо формування нового уряду та реформ, втілення яких приведе Македонію до членства в ЄС та НАТО».

«Поки про державний переворот говорити не доводиться, але ситуація продовжує залишатися напруженою, оскільки до Скоп’є стікаються люди з регіонів»,- підкреслив посол.

Президент країни Іванов запросив лідерів політичних сил на негайні консультації.