Поліція побачила кримінал у побитті активіста в Козельці за участю колишнього міліціонера

Поліція відкрила кримінальне провадження з приводу нанесення тілесних ушкоджень групою молодих людей активісту Руху В. Наливайченка «Справедивість».Про це повідомив начальник сектору комунікації управління Національної поліції в Чернігівській області Сергій Бриль.

«Всі підозрювані встановлені і опитані поліцією в Козельці», — сказав Бриль. За його словами, кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження».

Він також додав, що справа знаходиться на контролі начальника Чернігівського обласного управління поліції Едуарда Альохіна. Розслідуванням займається підрозділ карного розшуку.

За словами свідків, автобус із прихильниками Руху «Справедивість», які їхали на зустріч із лідером  Валентином Наливайченком, 21 квітня близько 11 години зупинили невідомі та не пустили до Козельця, перекривши кількома автомобілями трасу з боку Чернігова.

Автобус розвернувся і спробував заїхати в Козелець з іншого боку. Однак, коли прихильники (майже всі — жінки) вийшли з автобуса і почали йти на зустріч з політиком пішки, автомобілі, два джипи — Lexus і BMW, почали їх переслідувати, чоловіки спортивною статури, які їхали в авто, погрожували людям.

Молодого чоловіка, який останнім вийшов з автобуса, невідомі затягли в свою машину, відібрали паспорт, вивезли за межі Козельця, викинули з машини і побили.

Після інциденту на місце події прибув начальник райвідділу поліції. Вона ж, після зустрічі з політиком, супроводжувала активістів до виїзду з Козельця.

У протиправних діях брали участь 2 джипи з номерами 8886, СВ 0303 АС, старе пом’яте авто BMW та «Лексус» без номерів.

За інформацією начальника Козелецького відділу поліції, в інциденті брав активну участь колишній співробітник міліції, який не пройшов переатестацію в поліцію.