Українська сторона не несе відповідальності за інцидент з місією ОБСЄ під Луганськом, — Лубківський

Українська сторона не несе відповідальності за інцидент з місією ОБСЄ під Луганськом, заявив в ефірі каналу 112.ua координатор руху «Справедливість», посол Маркіян Лубківський.

«Інцидент із підривом автомобіля місії ОБСЄ стався на непідконтрольній Україні території. Українська сторона дотримувалася режиму «тиші» — режиму припинення вогню, тож не несе відповідальності за те що сталося зі спостерігачами», — наполягає Лубківський.

За словами дипломата, вітчизняний МЗС має «скористатися нагодою» і дати гучні оцінки того, що відбувається.

«Це обурливий випадок. Я не пам’ятаю схожих інцидентів за весь час проведення АТО. Нам важлива місія ОБСЄ. Обидві сторони гарантують безпеку місії. І цього разу ми не маємо закривати очі на таке кричуще порушення домовленостей. Це неприпустимі речі», — підкреслив він.

Нагадаємо, на окупованій частині Луганської області підірвався автомобіль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Інцидент забрав життя одного спостерігача, ще двоє зараз у лікарні. Загинув громадянин США Джозеф Стоун і була контужена громадянка Німеччини Іва Гнелін. В ОБСЄ шоковані цією новиною і закликають покарати винних.